Özlem ve Rahmetle Anıyoruz

Özlem ve Rahmetle Anıyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2015 10:06
Özlem ve Rahmetle Anıyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Günaydın mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzerinden tam 77 yıl geçmiş bulunmaktadır Atatürk’ün ebediyete vasıl oluşunun 77. sene-i devriyesini saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır.

Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir.

Türk milletini; çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için her alanda emsali görülmemiş bir mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda millet olma şuurunu da güçlendirerek, ‘en büyük eserim’, dediği Cumhuriyetimizi kurmuştur.

Bundan dolayı kendisine çok şey borçlu olduğumuz ve aziz hatırasını yaşatmanın mükellefiyetini üstlendiğimiz çok açık bir hakikattir. Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir.

Bilinmelidir ki, Türk milleti kötü niyetlilerin farkında ve bilincinde olarak, Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün de her türlü fedakârlığa hazır ve kararlıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır " sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.