Özlemlerini Tuale Yansıttılar

Isparta'da Yürüme Engelliler Yaşam Derneği üyeleri, IYAŞ Alışveriş Merkezi'nde sergi açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 16:59
Özlemlerini Tuale Yansıttılar

Isparta'da Yürüme Engelliler Yaşam Derneği üyeleri, IYAŞ Alışveriş Merkezi'nde sergi açtı.

Yürüme Engelliler Yaşam Derneği Başkanı İsmail Hakkı Atasoy, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılında Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK ile yapılan çatışmada yaralandığını ve yürüme yetisini kaybettiğini anlattı. Engellilerin yaşadıkları sıkıntıları, 1998 yılından sonra daha da iyi anlamaya başladığını kaydeden Atasoy, engellilerin tek çatı altında toplanması, sorunlarının aşılması ve yaşama bağlanmaları için 2008 yılında Isparta'da Yürüme Engelliler Yaşam Derneği'ni kurduklarını söyledi.

Dernekte 50 üyelerinin bulunduğunu belirten Atasoy, 3 yıldır engellilerin toplum içinde var olduklarını göstermek için sosyal aktiviteler düzenlediklerini aktardı. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar yüzünden çeşitli psikolojik sorunlar yaşadıklarına değinen Atasoy, "Engelliler için en önemli unsur yaşam sevgisini aşılamaktır" dedi.

Yaklaşık bir yıl önce başlattıkları çalışmayla dernek üyelerine yönelik resim kursu düzenlediklerini anlatan Atasoy, 14 üyenin yaptığı eserleri IYAŞ Alışveriş Merkezi'nde sergiye sunduklarını bildirdi.

Sergide, üyelerin yaptığı 46 eserin yer aldığını ifade eden Atasoy, eserlerin satışından elde edilecek gelirin derneğin ihtiyaçları için kullanılacağını açıkladı. Yürüme engellilerin, yaptıkları resimlerle hayatlarını, yaşam sevgilerini tuvale yansıttıklarına işaret eden Atasoy, "Resimlere baktığınızda koşan atı, ayaklarıyla yere basan kuşu görürsünüz. Bunlar yürüme engellilerin özlemleri. Bu resimlerle hayata tutunuyorlar, özlemlerini resimlerde yaşıyorlar" diye konuştu. Serginin haftasonuna kadar açık kalacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.