Özmeral: 'Bu Tür Saldırılar Bizi Yıldırmaz. Hizmete Devam'

Kendisine yapılan saldırıyı eğirdir halkına yapılmış bir saldırı olarak gören Başkan Özmeral, “Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Hizmete devam” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2012 15:01
Özmeral: 'Bu Tür Saldırılar Bizi Yıldırmaz. Hizmete Devam'

Saldırıya uğrayan, ölümle tehdit edilen ve sinkaflı cümlelerle hakarete uğrayan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Baybuğan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öz, oğlu Emrah Öz ve Kardelen Gazinosu Sahibi Mehmet Küçükgülbahar’dan şikayetçi oldu.

Başkan Özmeral, “Bana saldıran şahısların istediği türde tek taraflı haber yapıp bütün gazetelere ve internet sitelerine haber servis eden kişileri halkın takdirine bırakıyorum. İnternet sitelerine olayla alakası olmayan üç yıl önce çekilmiş fotoğrafları yeni fotoğraf gibi olayla bağlantı kurarak basına ve kamuoyuna aktaran, beni ve şahsımda Eğirdir Belediyesini dolayısıyla Eğirdir halkını küçük düşürmeye çalışanlar emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kişileri halkımız iyi tanıyor ve biliyor.” açıklamasında bulundu.


Hafta sonu Eğirdir Otogarı taksi durağını ziyaret eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada “ Olaydan birkaç saat önce Menderes Mahallesi yol çalışmaları yapımını takip ettiğim sırada Eğirdir Belediye Meclis üyesi Mazlume Findos tarafımı telefonla arayarak, yanında Hüseyin Öz’ün bulunduğunu, Baybuğan Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmaları sırasında görevlendirilen ve Belediye Meclisince oy birliği ile seçilmiş altı bilirkişiden birinin Hüseyin Öz ile husumetli olduğunu, bu kişinin bilirkişiliğinin iptal edilmesi gerektiğini ısrarla belirtti. Meclis kararını değiştirmemin mümkün olamayacağını, talimatla iş yapmadığımızı ifade ettim.

Bu konuşmadan birkaç saat sonra Eğirdir Otogarı taksi durağında İşadamı Mustafa Hobanoğlu, emekli tarih öğretmeni İbrahim Sarıdaş ve taksici esnafıyla sohbet ettiğimiz sırada Hüseyin Öz, oğlu Emrah Öz ve Mehmet Küçükgülbahar araçları ile gelerek önümüzde araçlarından indiler. Hüseyin Öz telefonuna cevap vermediğim iddiasıyla tarafıma, makamıma hakaret ve küfür ederek üzerime yürüyerek boğazımı sıkmaya çalıştı. Emrah Öz 155’i aramaya çalışan şoförümün eline vurarak telefonu düşürüp Emniyet Güçlerine bilgi aktarmamızı engellemeye çalışmıştı. Çevredekilerin müdahale etmesiyle Hüseyin Öz ve yanındakiler olay yerinden uzaklaştılar. Olay nedeniyle boynumda kızarıklıklar oluştu. Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ndeki kontrolümün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne giderek gerekli ifadelerimi verdim ve ilgili şahıslardan şikayetçi oldum. Ne Hüseyin Öz nede Hüseyin Öz’ün yakınlarından birisi ile hiçbir telefon görüşmem olmamıştır. Bazı gazete ile internet sitelerinde yayınlanan “ ne yaparlarsa yapsınlar, isterlerse birbirlerini öldürsünler” tarzındaki sözler de kesinlikle tarafıma ait değildir. Bu şekildeki ifadeleri de benim kullanmam mümkün değildir.

Çalışmalarının hiçbir zaman engellenemeyeceğini ifade eden Başkan Özmeral, ''İşlerimizde hiçbir kimseye ne bir hissiyatımız ne de garazımız olamaz. Ayrıca, biz vazifemize başlarken, birilerinin haksız taleplerine cevap vermek için değil, halkın haklı taleplerini yerine getirmek için burada olduğumuzu belirttik ve bir defa daha belirtmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.