Özmeral 'Mahkemeye Veren Kazanıyor'

1988’den başlayan Eğirdir Belediyesinin borçlarını Başkan Özmeral ödüyor. Sadece 1 çalışan için yıllar öncesi 225 TL’lik borç, şimdi 5895 TL olarak ödenecek. Öde öde bitmiyor. Birini ödüyorsun, arkadan biri daha geliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:37
Özmeral 'Mahkemeye Veren Kazanıyor'

1988’den başlayan Eğirdir Belediyesinin borçlarını Başkan Özmeral ödüyor. Sadece 1 çalışan için yıllar öncesi 225 TL’lik borç, şimdi 5895 TL olarak ödenecek. Öde öde bitmiyor. Birini ödüyorsun, arkadan biri daha geliyor.

Davayı kazanan 9 personele 50 bin lira ödenecek daha sonra gelecek olanlara da ödemeler yapılacak.

1988’den bu yana Eğirdir Belediyesi, kendi çalıştırdığı işçi ve memurlarının 3417 sayılı çalışanların Tasarrufa Teşvik Kanunu gereği maaşlarından kestiği kesintileri Ziraat Bankası hesabına yatırmadığından dolayı çalışanların nema haklarını almak için verdikleri hukuk mücadelesi sonrasında Belediye bugün neredeyse 26 kat daha fazla para ödemekle karşı karşıya kaldı

30 milyona (30 Trilyon) yakın borçla 3 yıl önce vazifeye başlayan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “hukuka saygılı olmalıyız ve hakkı olanların haklarını vermeliyiz. Sadece Belediye çalışanından biri için aylığından kesilen toplam 225 TL Ziraat Bankası hesabına yatırılmadığından dolayı şimdi neredeyse o kişiye 26 kata yaklaşan 5895 TL ödeme yapılacak. Belediyede vazifeye başladığımızda şirket dâhil 500 çalışanla karşı karşıya kaldık. Bu anaparalar, işçilerden, memurlardan kesilmiş ve belediye bunları Ziraat Bankası’na yatırmak yerine kendi parasıymış gibi harcamış. Daha sonra hukuk mücadelesi verenler, davaları kazanınca Belediye önceki dönemlerin kanuna aykırı ve keyfi uygulamalarının cezasını çekmeye mahkûm olmuş bulunuyor. Eğirdir Belediyesi’nde borç bitmiyor. Birisini ödüyorsun arkasından biri daha geliyor. Allah’a şükürler olsun, batmış, iflas etmiş belediye olarak nitelendirilen Eğirdir Belediyesi’ne devlet ve özel bankalar doğrudan kredi vermeseler de, gelirlerimize sahip çıkarak, kaynaklarımız yerinde kullanıp iş ve işlerimizi doğru yapmaya çalışınca borçlarımızı ödeyebiliyoruz. Bazı kişilerin, önceki dönem çok kredi adılar, sen kredi almaktan korkuyor musun, borç yiğidin kamçısı demelerini uygun bulmuyorum. Biz kredi almaktan hiç korkmuyoruz. Sınırsız ne kadar kredi verebilecek bir banka varsa almaktan hiç çekinmeyiz. Vermiyorlarsa, bazı engeller varsa zorlayamazsınız ve zorla kredi alamazsınız. İnşaallah kredi imkânı doğar. Biz kredi alırsak da o krediler boşa gitmez, mutlaka hizmete dönüşür. Çünkü Belediyemiz sağlam ellerde, yedisinden yetmişine herkes güveniyor. Önceki dönemin yaptığı borçları düşündüğümüzde o paralarla onlarca okul yapılır, halkımızın, Eğirdir’in çoğu ihtiyaçları fazlasıyla giderilirdi. Hiç kredi almadan bile neler yapılmazdı ki. Borçları ödemeye çalıştığımız, kredi almadığımız ve içme suyu başta olmak üzere çoğu gelirlerimizin fiyatlarını çok düşük seviyelere çektiğimiz halde alacağı olan gelsin diyoruz ve geçmişin borçlarını da bir bir ödüyor ve diğer taraftan da işlerimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Mahkeme karalarını uygulayacağını ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Biz hak yiyen değil, hak veren olmak için vazifemizin başındayız. Her iş ve işlemimiz, çalışmalarımız açıktır ve halkımızdan gizli değildir. İşçi ve memurlarımız önceki dönemlerde açıkça mağdur edilmişlerdir. Vazifeye ilk başladığımızda önce işçi ve memurlarımızın maaşlarını ve diğer hakları verilecek demiştim. Allah’a sayısız şükürler olsun ki, hakları veriliyor. Sonradan çıkan geçmişe dönük alacaklarını da ödeyeceğiz. Hukuk tecelli etmiştir. Bize düşen mahkeme karalarını uygulamaktır. İşçi, memur ve emekli olanlar dahil olmak üzere meblağlar büyük olsa da belediyemiz personelinin bütün haklarını ödeyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.