Özmeral Yılın İlçe Belediye Başkanı Seçildi

Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri Kategorisi’nde Yılın İlçe Belediye Başkanı” ödülünü aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2014 15:52
Özmeral Yılın İlçe Belediye Başkanı Seçildi

Partisi tarafından aday gösterilmeyen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın En Temiz Kentler kategorisinde Didim’den sonra Türkiye ikinci olarak Eğirdir Belediyesi’ni seçmesinin ardından bu yıl 6.sı düzenlenen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri Kategorisi’nde Yılın İlçe Belediye Başkanı ödülüne lâyık görüldü.

Özel Kalem Dergisi’nin düzenlediği 6.Yerel Yönetimler Ödül Töreni İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Ödül gecesine Valiler, Büyükşehir Belediye Başkanları, İl ve İlçe Belediye Başkanları ile davetliler katıldı.

Tarih, Kültür ve Tabiat Vartlıklarıyla Isparta’nın en güzel ilçesi olan Eğirdir’de Belediye’ye ait Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı restorasyon projesinin hayata geçirilmesinden dolayı ödül alındı. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in konuşması geceye damgasını vurdu.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Kültür ve tabiat varlığımız hem şimdi hem de geleceğimizde kıymetli varlıklardır. Şimdiden en küçüğünden en yaşlısına kadar bu şuurla hareket ediyoruz. Bu ödülde emeği geçen kıymetli hocalarımıza, dergi mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Selçuklu Şehri dememizdeki gayemiz, Hızır Bey Camimiz ve Dündar Bey Medresemiz var. Bunların tamamlayıcı unsuru olarak hemen yakınında 800 yıla yaklaşan mazisiyle Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamımız var. Belediye Başkanı seçilir seçilmez, hayalimizdeydi. Bizden öncekiler hanları, hamamları yıkmışlar, bütün tarihî kuyuları doldurmuşlar, mezarlıları yok etmişler. İçimiz sızlıyordu.

Gelir gelmez, yine Kültür ve Turizm Bakanlığı dâhil kimseden yardım almadan, personele maaş ödeyememek pahasına tarihî derinliği olan ecdâd yadigârı hamamımızı Allah’a şükür 2,5 milyona yaklaşan bir yatırımla ayakta tuttuk. Gelecek nesillere en güzel armağanı hep birlikte vermiş oluyoruz. Jüri üyelerine Özel Kalem Dergisi mensuplarına teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Gece sonunda Başkan Özmeral, Özel Kalem Dergisi İmtiyaz Sahibi Erengül Bilenser’e Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’na ve şahsına verdikleri ödülden dolayı teşekkür etti. Türk Sanat Müziği Üstâdı ve Koro Şefi Kutlu Payaslı’nın da sahne aldığı gecede Belediye Başkanları, Şef Kutlu Payaslı himayesinde birbirinden güzel eserleri hep birlikte seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.