Özyalvaç 42. Yılını Kutladı

Yalvaç'ta 3 Şubat 1969'ta yayın hayatına başlayan Özyalvaç Gazetesi, 42. yayın yılını doldurarak bugün 43. yayın yılına merhaba dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2011 14:47
Özyalvaç 42. Yılını Kutladı

Yalvaç'ta 3 Şubat 1969'ta yayın hayatına başlayan Özyalvaç Gazetesi, 42. yayın yılını doldurarak bugün 43. yayın yılına merhaba dedi.
    
Yalvaç'ta 1968 yılında merhum Ruşen Özgül tarafından kurulan matbaa tesislerinde yaklaşık bir yıl sonra 3 Şubat 1969 tarihinde yayın hayatına başlayan Özyalvaç Gazetesi, o tarihten bugüne dek aralıksız yayın hayatını sürdürdü.
    
Halen gazetenin kurucusu Ruşen Özgül'ün oğlu Ö.Özhan Özgül tarafından yönetilen Özyalvaç Gazetesi, 1969'da başladığı yolculuğunda çok sayıda ismi bünyesinde barındırdı. Gazete sahibi Özgül, yerel gazeteciliğin bir sevda ve fedakarlık işi olduğunu, kentlerde demokrasinin ve sosyal hayatın gelişiminde yerel gazetelerin çok büyük bir rolü olduğunu belirtti.
    
Yerel gazetelerin, Türkiye'de hak ettiği değeri görememelerine karşın sessiz-sedasız ve fedakarca büyük hizmetler gördüklerine değinen Özgül şunları söyledi: ''Ülkemizde büyük medya gruplarının sermaye bağlarıyla bağımsızlıklarını kaybettiği bugünkü ortamda gerçek eleştiri ve yorum, etki alanları çok sınırlı da olsa yerel gazeteler tarafından yerine getiriliyor. Özyalvaç'ın çizgisi de geçen 42 yılda böyle olmuştur. Bugünlere bir çok badireyi atlatarak geldik. Gerek siyasal ve gerekse yönetsel baskılar altında 42 yılı doldurarak işimizi, görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık'' dedi.
    
Yerel gazeteler konusunda hükümetin izlediği politikayı gözden geçirmesi gerektiğine işaret eden Özgül, yoksa, büyük ekonomik sıkıntılar ve yasal baskılar altında birçok gazetenin yaşamını uzun süre sürdürmesinin mümkün olmayacağını savundu. Özyalvaç Gazetesi olarak her türlü siyasi ve ekonomik sıkıntılara katlanarak memlekete hizmet etmeye devam ettiklerini ve güçleri yettiğince de devam edeceklerini vurgulayan özgül, bu süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.