Özyürek 'Lozan'ın İntikamı Alınıyor'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, "Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye yönelik ısrarlı isteklerin "Lozan Barış Antlaşması'nın rövanşını almaya dönük" olduğu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2011 10:01
Özyürek 'Lozan'ın İntikamı Alınıyor'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, "Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye yönelik ısrarlı isteklerin "Lozan Barış Antlaşması'nın rövanşını almaya dönük" olduğu söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, "ABD ve AB, kendi küresel amaçları için çizdiği 'Büyük Ortadoğu' tasarımında, Türkiye Cumhuriyeti'ne kurtuluşunu ve kuruluşunu sağlamış olan Lozan Barış Antlaşması'na aykırı bir 'ılımlı İslami demokrasi önderliği' rolü oynatmak istemektedir" dedi.

ADD Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, Lozan Antlaşmasının 88. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1923'te imzalanan anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk ulusunun varlığının tüm BUGÜNyaya kabul ettirildiği bir onur belgesi olduğunu bildirdi.

Batının Türk ulusunun bağımsızlığını savunma iradesini, direnişini yenemediği için Lozan Antlaşması'na "Olur" dediğini belirten Özyürek, aradan geçen zamanda "küreselleşme" adı altında Türkiye'nin küresel saldırıların hedefi haline getirildiğini öne sürdü.

Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye yönelik ısrarlı isteklerin "Lozan Barış Antlaşması'nın rövanşını almaya dönük" olduğu savunan Özyürek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Lozan Barış Antlaşması'nın 88. yılında, ABD ve AB, kendi küresel amaçları için çizdiği 'Büyük Ortadoğu' tasarımında, Türkiye Cumhuriyeti'ne kurtuluşunu ve kuruluşunu sağlamış olan Lozan Barış Antlaşmasına aykırı bir 'ılımlı İslami demokrasi önderliği' rolü oynatmak istemektedir. Soy, din ve dil azınlıkları yaratarak, ülke ve ulus bütünlüğünü bölme, Mali ve ekonomik ayrıcalıkların yanı sıra, eğitim, kültür, ibadet özgürlüğü gibi istemlerle her türlü bağımsızlık ve egemenlik haklarımıza yönelik suikastları boşa çıkaracağız. Lozan'a, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için, atalarımızdan devraldığımız Cumhuriyet'e ve kazanımlarına var gücümüzle sahip çıkmak, emperyalistlerin topraklarımız üzerindeki planlarını bozmak için top yekün mücadele zamanıdır. Özelleştirme adı altında AB'ye girme sevdası ile uygulanan tüm dayatmalara ve yok edilişe 'Dur' demek için geçmişte olduğu gibi bugün de birlik olma zamanıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.