Özyürek Yine İtiraz Etti!

Özyürek Yine İtiraz Etti! Bu Kez Konu Yurt İsmi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2017 17:38
Özyürek Yine İtiraz Etti!

Isparta Özel İdaresi’nin kentteki öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için yaptırarak KYK’ya devrettiği erkek yurduna Bediüzzaman Said Nursi ismi verilmesine Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Mahmut Özyürek’ten itiraz geldi. Özyürek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazdığı dilekçede ismin iptalini istedi.

 

Sürekli büyüyen ve Isparta’nın gözbebeği olan Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin en önemli sorunlarından birisi olan barınma konusunda Isparta İl Özel İdaresi yerinde bir adım atarak 5 bin kişilik yurt yaptırmış, yaptırdığı yurdu ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devretmişti.

 

SDÜ’de akademik eğitim yılının başlamasıyla kente gelen öğrencilerin açıkta kalmamaları için Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Said Yüce’nin girişimleri ile yurt kapıları öğrencilere açılmıştı. Erkek Yurduna Bediüzzaman Said Nursi, Kız Yurduna ise Mihri Hatun ismi verilmişti.

Kentte sık sık itirazları ile gündeme gelen Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Mahmut Özyürek,erkek yurduna verilen isme itiraz etti.

 

Mahmut Özyürek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazdığı dilekçede erkek yurduna verilen Bedizüzzaman Said Nursi isminin iptal edilmesini istedi. Özyürek dilekçesinde, “Bu ad verme işlemi yürürlükte olan Anayasamızın Giriş, 2.-10.- 24.ve 174. Maddelerine aykırıdır. “Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suç” işleyen kişilerin adları Kamu Kurum ve Kuruluşlarına verilemez.

 

Bölücülüğü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve aydınlanma düşmanlığı tescilli olan Said Nursi(Kürdi)’nin adının bir erkek öğrenci yurduna verilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

 

Özyürek, itiraz gerekçelerini 4 ana başlıkta toplayarak Said- i Nursi’yi Kürtçü- Bölücü, Türk düşmanı, İslama aykırı ve Atatürk düşmanı olmakla suçladı. Özyürek, ismin değiştirilmemesi durumunda yargıya başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

 

Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerine barınma kolaylığı sağlamak amacıyla inşa edildiği bildirilen yurtların toplam öğrenci kapasitesinin 5 bin olduğu belirtildi. Erkek öğrencilerin barınacağı “Bediüzzaman Said Nursi Öğrenci Yurdu”nun kapasitesinin 2 bin 600 olduğu açıklanırken, “Mihri Hatun” ismi verilen kız öğrenci yurdunun kapasitesinin ise 2 bin 400 olduğu öğrenildi. Yurtların SDÜ’ye yakınlığı, KYK’nın internet sitesinde yer alan “Yurt İletişim Bilgileri” bölümünde “SDÜ Doğu Kampüsü Yerleşkesi civarında” ifadeleriyle vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum