Paketten Demokrasi ve Cumhuriyet Düşmanlığı Çıktı

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine desteklerin yanı sıra tepkiler de geliyor. İşçi Partisi İl Başkanı Alparslan, Başbakanın paketinden cumhuriyete ve demokrasiye düşmanlığın çıktığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 13:16
Paketten Demokrasi ve Cumhuriyet Düşmanlığı Çıktı

İşçi Partisi İl Başkanı Umut Alparslan, bir basın açıklaması yaparak Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine tepki gösterdi. Alparslan, açıklamasında demokratikleşme paketinden cumhuriyet ve demokrasi düşmanlığı çıktığını iddia etti.

Alparslan açıklamasında “Tayyip Erdoğan sözde demokrasi paketini açıkladı. Paketten, Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve Millet düşmanlığı çıkmıştır. Paket, bölünmenin hukuksal zeminini ortaya koymaktadır. Pakette, laikliği bitirecek son darbeler vardır” dedi.

AKP-PKK PAKETİ: BÖLÜNMENİN HUKUKSAL ZEMİNİ
İşçi Partisi İl Başkanı Alparslan, “Paketi, uzun ve bıktırıcı bir önsözle açıklayabilen Tayyip Erdoğan, refeansının ABD ve Avrupa yani Atlantik olduğunu itiraf etmiştir. Paket ABD güdümlü, AKP-PKK Koalisyonu ürünüdür! Bölücülüğün istekleri kabul edilmiştir.
Bu daha başlangıç denilerek, “anadilde eğitim”, “farklı dillerde propaganda”, “Q-W-X harflerinin alfabeye eklenmesi” ile bölünmenin hukuksal zemini ortaya konulmuştur” yorumunu yaptı.

TÜK MİLLETİNİ YASAKLAMA CÜRETİ
Andımızın kaldırılmasını da değerlendiren Alparslan, “Tayyip Erdoğanlar, çocuklarımızın “Türküm, doğruyum … varlığım milletime armağan olsun” sözleriyle vatanına bağlılığını ilan ettikleri Andlarını kaldırarak, Türk Milletini yasaklamaya cüret etmektedir” dedi.

LAİKLİK HEDEF TAHTASINDA
Açıklanan demokratikleşme paketinin hedefinde laikliğin olduğunu da iddia eden Alparslan, “Paketin hedefinde laiklik vardır! "Nefret suçu", "ayrımcılıkla mücadele", "yaşam tarzına saygı" perdelemeleriyle, "kamuda türbana serbestlik", tarikatlara özgürlük, çoklu hukuka izinle laikliğin son kurum ve kurallarını yıkma kararlılığı ilan edilmiştir. Tayyip Erdoğan’ın paket açıklamasındaki tek doğru söz: “değişim”dir. Erdoğan’ın değişimi Çağdaş Cumhuriyet’ten, Ortaçağa’dır!” diye konuştu.

SEÇİM BARAJI DÜŞMEYECEK

İddia edildiği gibi seçim barajının düşürülmeyeceğini söyleyen Alparslan, “Seçim barajında indirim iddiası gerçek dışıdır. Dar bölge sistemi, seçim barajı olan yüzde 10’u fiilen katlayarak yükseltmektedir. Baraj ve dar bölge düzenlemesi, yıkılmakta olan AKP’yi kurtarma telaşının sonucudur” dedi.

MİLLETİN DEVRİM PAKETİ GELİYOR
Alparslan “Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi düşmanı, bölücü, yıkıcı Ortaçağ paketine karşı; Milletin Devrim Paketi geliyor! Haziran isyanıyla ayağa kalkan Türk Milleti, Devrimin Paketini yürürlüğe koymuştur. Haziran ayaklanması devam etmektedir.

Türk Milletinin büyük iktidar yürüyüşü önümüzdeki aylarda çok daha güçlenerek hedeflediği Ankara’ya ulaşacaktır. Bunun önlemeye Tayyip Erdoğanların paketlerinin gücü yetmeyecektir. Tayyip Erdoğan - Abdullah Gül yönetimi paketleriyle birlikte yıkılacak, Milletin devrim paketi uygulanacaktır!” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum