Pala: 'Dava Bir An Önce Açılmalı'

MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, avukatları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, davanın açılıp açılmayacağının 15 gün içinde belli olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2011 16:55
Pala: 'Dava Bir An Önce Açılmalı'

Başta MHP İl Başkanı İsa Yalçın olmak üzere, 23 Eylül günü Isparta Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 22’sinin tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Aradan geçen 75 günün ardından, dün itibariyle iddianame hazırlandı ve ağır ceza mahkemesine sunuldu.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, avukatları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, davanın açılıp açılmayacağının 15 gün içinde belli olacağını söyledi. Pala, “Avukatlarımızın da bilgisine başvurarak bir iddianame hazırlandı. İddianame ağır cezaya sevk edildi. Ama ağır cezanın 15 gün süresi var. 15 gün içinde iddianameyi kabul edip etmeyeceği belli olacak. Biz MHP olarak istiyoruz ki iddianame biran evvel kabul edilsin, başta sayın il başkanımız ve diğer tutuklularla ilgili dava açılsın, hem biz hem Isparta kamuoyu öğrensin, neyse tutuklandılar, neyse cezalandırılıyorlar” dedi.

İŞTE YALÇIN İÇİN HAZIRLANAN İDDİANAME
Başkan Pala, bu tür operasyonların siyasi komplo olduğunu, sindirmeye yönelik yapıldığını iddia ederek, cezaevindeki başta MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın haksız yere tutuklu tutulduğunu belirtti. Pala, “Bu bir siyasi komplodur. Başta il başkanımız olmak üzere bir sindirme operasyonudur. Siyasette böyle şeyler olacaktır ama neticeden kaybeden Isparta halkı olmuştur. Başta il başkanımız olmak üzere, tüm tutukluların suçsuzluğuna inanıyoruz, en kısa sürede de bu iddianamenin kabulünü istiyoruz” diye konuştu.

Pala, son olarak, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın 4 ayrı dosyadan yargılandığını, bunların da yargılamayı gerektirecek nitelikte dosyalar olmadığını ifade etti.

BAŞKAN GÜNAYDIN’IN DA İFADESİNE BAŞVURULDU
MHP Merkez İlçe Başkanı Pala, dava sürecinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da ifadesine başvurulduğunu hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.