Panoları Kırdılar

Kentin çeşitli yerlerinde bulunan kavşak, bulvar ve park isim panoları son zamanlarda kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip ediliyor.

Yayınlanma:
Panoları Kırdılar

Milletin vergileri ile yapılan bu panoları tahrip edenleri görenlerin polise yada zabıtaya bildirmeleri bir vatandaşlık görevi.

Kent merkezinde ve kentin çeşitli yerlerinde bulunan kavşaklara ve parklara, geçmişte Yalvaç’a emeği geçmiş kişilerin isimleri verilerek, hem kişiler ve ailelerinin onurlandırılması hem de yeni nesilin bu kişileri tanıyıp, kendilerine örnek alması amaçlandı. Söz konusu panolar kimliği belirsiz bazı kendini bilmezler tarafından sürekli tahrip ediliyor. Bunlara örnek olarak Yeni Sanayi mahallesindeki parka ismi verilen emekli öğretmen Ömer Selçuk panosu, yine yeni sanayi girişindeki kavşağa ismi verilen Nazif Kurucu panosu, İlçe Tarım müdürlüğü yanındaki parka ismi verilen Hasan Hüseyin Yaprakçı panosu. En son olarak da geçtiğimiz hafta, sücüllü kavşağında bulunan ve Yalvaç’ın girişinde hangi bulvarda olduğunu belirten Gazi Paşa Bulvarı panosu kırılıp yerinden çıkarılarak tahrip edildi.

Vatandaşların vergileri ile yapılan bu panolara sahip çıkmak hepimizin görevi diyen Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, bu panoları tahrip etmenin hem ismi verilen insanlara ve ailelerine saygısızlık anlamına geldiğini hem de belediyeye mali bir yük getirdiğini belirterek, bu kişileri görenlerin polisi ve zabıtayı arayıp bilgi vermelerinin vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.