Paris'te Türk Bayrağını Yaktılar

Fransa'nın başkenti Paris'te toplanan bir grup Ermeni Türk bayrağını yakarak, Paris'in simgelerinden Özgürlük Anıtına çelenk koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2011 13:38
Paris'te Türk Bayrağını Yaktılar

Fransa'nın başkenti Paris'te, sözde Ermeni soykırımı yıldönümü kabul ettikleri 24 Nisan nedeniyle yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında Türk bayrağını yakan göstericiler, Paris'in simgelerinden Özgürlük Anıtına çelenk koydu

Champse-Elysee'e ya açılan Georges V caddesi trafiğe kapatıldı. Burada toplanan Ermeniler ve onlara destek veren Fransız dostları Fransa senatosunda, 1915 olayları ile ilgili olarak bir grup Sosyalist senatör tarafından sunulan ve 1915 olaylarının inkarının suç sayılmasının öngören yasa teklifine destek verilmesi için o gün senatonun önünde toplanılmasını ve o güne kadar yasa teklifine destek verilmesini istedi.

Ermeniler, 'George 5' Bulvarındaki konuşmalardan sonra Komitas anıtına doğru toplu yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında Türk Bayrağı yakıldı. Ayaklar altında çiğnendi ve yol boyunca "katil Türkiye" sloganları atıldı.

Komitas Heykelindeki toplantıda "Soykırım Karşıtları" başkan yardımcısı Ali Erdem, başkanlarının Erivan'da anıta çiçek koymaya gittiğini ve Türkiyede İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Bodrum'da da soykırım için tören düzenlendiğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya