Park Çilesi Esnafı İsyan Ettirdi!

Kırtasiyeci… Balıkçı… Çiğ Köfteci… Manav… Şarküteri… Hepsi dertli, hepsi isyanda…

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2014 17:14
Park Çilesi Esnafı İsyan Ettirdi!

6 Mart Caddesi’nde Halı Sarayı karşısındaki esnaf park yasakları ve trafik uygulamaları nedeniyle adeta isyan ediyor. 30 dakika bekleme süresi olan caddede her gün uygulama yapan trafik ekipleri 30 dakikaya da müsaade etmeyince esnafın işleri durma noktasına geldi.

6 Mart Caddesi Halı Sarayı karşısındaki esnaf park yasağı ve trafik uygulamaları nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini ve böyle giderse kepenk indireceklerini söyledi.

Normal şartlarda araçlar için 30 dakika bekleme süresi olan caddede hemen hemen her gün yapılan trafik uygulamaları nedeniyle bu 30 dakika süre de araçlara kullandırılmıyor. Çevredeki esnaf ise araçlarıyla gelen müşterilerinin sıkıntı yaşadığı için bir daha gelmek istemediğini dile getirerek “Eğer bu uygulama devam ederse uzun sürmez kepenkleri kapatırız. Bizim kiramızı, vergimizi, rızkımızı düşünen yok” diye sitemlerini dile getirdi.

Uzun süredir cadde üzerinde manavlık yapan Mustafa Evcü, “Her gün burada trafik uygulaması yapılıyor. Müşterilerimiz 5 dakika bile araç park edemiyor. Bu kadar milletin ekmeği ile oynamaya ne gerek var?” diye sordu.

Cadde esnaflarından Mehmet Bayır da “Biz bu yaşananlardan son derece rahatsızız. Vatandaş park edemiyor. Sabah malzeme getiriyoruz onu bile indirecek fırsat verilmiyor” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur’a şikayetlerini dile getiren esnaf, “Kurban bayramı öncesinde emniyet müdürümüz bizi ziyaret etti. Ona yaşadığımız sıkıntıları anlattık. Bize, siz araçlarınızı koymayın, müşterileriniz 5-10 dakika araçlarını koyabilsin dedi. Biz son derece memnun olduk. Ama bugün yine aynı sorunla karşı karşıyayız” dedi.

Kentin yerel yönetiminden ve siyasetçilerinden de yardım isteyen esnaf “Bu sorun bizler açısından da vatandaşlar açısından da önemli. Kentte söz sahibi olan siyasetçilerimizin de bu meseleye çözüm üretmesini ve sesimizi duymasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum