Park Yasağı Geliyor!

Isparta Belediyesi şehrin kalbi olarak nitelendirilen, Cumhuriyet Caddesi, Kaymakkapı Meydanı ve Mimar Sinan Caddelerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2014 00:30
Park Yasağı Geliyor!

Cumhuriyet Caddesi altyapısı ile birlikte dayanıklı asfalta kavuşurken, Kaymakkapı Meydanı ile Mimar Sinan Caddelerinde çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda Mimar Sinan Caddesi’nde de 3 Eylül’de tamamlanmak üzere altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları başladı.

Kaymakkapı Meydanı ile Özkanlar Kavşağı arasında yapılacak olan çalışmalar toplamı bin 500 metrelik bir alanı kapsıyor. Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışmaların ilk etabı Kaymakkapı Meydanı ile Belediye arasında kalan bölümde sürdürülüyor.

TÜM ALTAPI YENİDEN ELE ALINACAK
Mimar Sinan Caddesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında yok denecek şekilde bulunan tüm altyapılar yeniden ele alınacak. Yağmur Suyu hattı başta olmak üzere içme suyu ve diğer altyapılar döşenecek ardından cadde dayanıklı asfaltına kavuşturulacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, altyapının ekonomik ömrünü doldurduğunu hatırlatarak tüm bunların değişeceğini aktardı.

MİMAR SİNAN’A PARK YASAĞI
ve BİSİKLET YOLU YAPILACAK
Isparta şehir merkezinde bisiklet yollarının oluşturulacağını müjdeleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaların ilkinin Mimar Sinan Caddesi’nden başlatılacağını duyurdu.

Mimar Sinan Caddesi’nde araç park yasağı uygulamasına geçileceğini ve caddeye bisiklet yolunun ayrılacağını aktaran Günaydın, bisiklet yolunun Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi’nde de olacağını aktardı. Otopark sorununun çözümü ile birlikte Mimar Sinan Caddesi’ne getirilecek park yasağının ardından buradaki araçların belediyenin altında bulunan otoparka konabileceğini dile getiren Başkan Günaydın, bu otoparkta da 60 araçlık daha yer açılacağını ve araç sayısının 120’ye çıkarılacağını dile getirdi.

KAYMAKKAPI’YA YENİ DÜZENLEME
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kaymakkapı Meydanı’nın yeniden ele alınacağını ve meydanda çift şeritli caddede karşılıklı ikişer adet cep yapılacağını, yeni otobüs durakları konacağını, otobüslerin artık meydanda park etmelerinin önüne geçileceğini aktardı. Otobüslerin meydanda sadece yolcu indirip-bindirme işlemi için çok kısa süreli bekleme yapacağını belirten Günaydın, böylece Mimar Sinan Caddesi-Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddelerinde bisiklet yollarının oluşturulacağını ifade etti.

DEKORATİF AYDINLATMALAR
ve ÇİÇEKLENDİRME ÇALIŞMASI

Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddeleri ile Kaymakkapı Meydanı’ndaki tüm kaldırımlar yeniden düzenlenecek. Kaldırımlar yenilenirken, caddeler dekoratif aydınlatmalarla aydınlatılacak, süs bitkileri ile diğer değişik dekoratif ürünler kullanılarak bölgeye yenilik ve hareketlilik kazandırılacak.

İŞİN BAŞINDAYIZ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir merkezinde en ağır işlerden birisinin yapıldığını, teknik ekip ile personellerin işin başında olduklarını ve aralıksız çalıştıklarını belirtti. Günaydın, geçen yıllarda edindikleri tecrübeleri şehir merkezinde uyguladıklarını kaydetti.

HALKIMIZDAN SABIR İSTİYORUZ
Son günlerde gerek Cumhuriyet Caddesi, gerek Kaymakkapı Meydanı gerekse son olarak başlatılan Mimar Sinan Caddelerindeki çalışmalardan dolayı vatandaşların ve esnafın serzenişte bulunduğu yönündeki haberlere de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta halkından sabır istedi. Yapılan çalışmaları en kısa sürede tamamlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini hatırlatan Başkan Günaydın, “3 ayda bitirilemeyecek olan çalışmaları 15 gün içerisinde tamamlıyoruz.
Çalışmalardan dolayı halkımız ve bölge esnafımız serzenişte bulunuyor. Ancak vatandaşlarımızın daha güzel ve daha modern bir ortamda yaşamaları için yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızdan dolayı sabırlı olmalarını diliyoruz ve kendilerinden anlayış bekliyoruz” derken, yapılan çalışmaların Isparta’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum