Park Yasağı Uygulaması Devam Edecek

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, 1 Aralık'tan itibaren park yasağı uygulanan Mimar Sinan Caddesi'nde uygulamaya devam edileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2010 17:24
Park Yasağı Uygulaması Devam Edecek

Vali Öner, İl Trafik Komisyonu tarafından yapılan toplantıda, mevcut uygulama ile ilgili yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu savundu.

Caddede uygulanan park yasağı ile ilgili esnaflarla yaptığı görüşmede esnafın olumlu bir görüş sergilerken, uygulamadan sonra ağır eleştirilerde bulunmalarına anlam veremediğini söyleyen Öner, eleştiri yapılırken yapıcı davranılması gerektiğini belirtti. Hayata geçirdikleri uygulamada hukuka ve hakkaniyete uygun davranıldığını dile getiren Öner, ''Ben inancı tam, ibadeti biraz kıt olan bir adamım, sadece izinli olduğum günlerde camiye gidiyorum. Yaptığımız işler hukuka uygun olduğu kadar hakka da uygun olmalıdır'' dedi.

Mimar Sinan Caddesi'ndeki uygulamaya devam edileceğini belirten Öner, geri adım atılmayacağını savundu. Önceki uygulamada caddede adeta kaos ortamı yaratıldığını ifade eden Öner, ''Isparta büyüyen bir şehir, isteyen istediği yere arabasını koyar, isteyen istediği yerden karşıya geçerse keşmekeş bir durum yaratılır. Böyle keşmekeşliğe müsaade edemeyiz arkadaşlar. Bir vatandaşımız yaralansa, kaza sonucu ölse bunun vebalinı kim verecek?'' diye konuştu.

Ayrıca caddede uygulanan park yasağı ve bariyer uygulamasına tepki gösterenlerin ''Bu kararı Ispartalı olanlar versin, Ispartalı olmayanlar karışmasın'' şeklindeki açıklamaları da hoş bulmadığını savunan Vali Öner, valilerin atandıkları ile göre görevlerini yürüttüklerini ve kendilerini de o ilden kabul ettiklerini söyledi. Valilerin kendi illerinde görev yapma imkanlarının olmadığını belirten Öner, ''O zaman Ispartalı olan diğer valiler de görev yaptıkları yerlerde karar almasınlar. Yok böyle bir anlayış'' dedi.

Kendisinin atamasının çıkmasına rağmen Isparta için çalışmaya devam ettiğini dile getiren Öner, halen Isparta valisi olduğunu hatırlattı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da caddenin kenarlarına koyulan bariyerlerin görüntü kirliliği oluşturduğunu ve biran önce belediyenin bu bariyerlerin yerine göze hoş gelen bir bariyer sistemi oluşturması gerektiğini söyledi.

Toplantıda Mimar Sinan Caddesi'nde park yasağı ve bariyer uygulamasına devam edilmesi, yaya geçişlerinin belirlenen noktalardan yapılmasına, park yapılan araçlar için 15 dakikaya 1 lira, 30 dakikaya 2,5 lira, 45 dakikaya 5 lira ve bir saate ise 10 lira park ücreti alınması, bir saatten fazla park yapılmasına izin verilmemesi yönünde kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum