Parklardan Kopardıkları Lalelerin Parasını Ödeyip Özür Dilediler

Parklardan Kopardıkları Lalelerin Parasını Ödeyip Özür Dilediler

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2018 13:09
Parklardan Kopardıkları Lalelerin Parasını Ödeyip Özür Dilediler

4 sınıf öğrencisi 8 çocuk, parklardan kopardıkları lalelerin parasını Belediye Başkanı'na ödedi. 

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu'nda öğrenim gören 8 öğrenci, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'den parklardan kopardıkları laleler için özür dilediler, aralarında topladıkları 30 TL'yi de teslim ettiler. 

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4 C sınıf öğrencilerinden Selim Akçimen, Fatmanur Eroğlu, Zehra Özdemir, Mahmut Ahmed, Ayşenaz Yılmaz, Sude Kurt, Ömer Akdaş ve Esra Uğurlu, belediye parklarından laleleri koparıp annelerine ve sevdiklerine verdiler. Daha sonra yaptıklarının yanlış olduğunu anladılar ancak iş işten geçmişti. Öğretmenleri Bilge Akdaş, öğrencilerini lale koparırken yakalamıştı. Öğrenciler laleleri kopardıklarını öğretmenlerine açıkça söylediler. Öğretmenleri Bilge Akdaş, öğrencilerine önce laleleri kopardıkları için kızdı, sonra da suçlarını kabul edip açıkça itiraf ettikleri ve hatalarını kabul ettikleri için tebrik etti. Ancak iş burada bitmedi. Öğrenciler, kopardıkları lalelerin yerine yenilerinin dikilmesi için aralarında para topladı. Okula ziyarete gelen Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e yaptıkları hatayı anlattılar ve özür dileyerek topladıkları parayı takdim ettiler. Başkan Şengöl, hatalarının farkına varıp duyarlı davrandıkları için öğrencileri tebrik etti.  Toplanan paraları öğretmenlerinin isteği üzerine teslim alan Başkan Şengöl, özür mesajı, öğrencilerin ve öğretmenlerinin bulunduğu fotoğrafı ve toplanan parayı çerçeveletip Belediye girişine örnek teşkil etmesi için asacağını ifade etti. Başkan Şengöl, öğrencilerin özrünü kabul ettiğini, çevreye daha saygılı ve daha duyarlı olmanın herkesin insanlık görevi olduğunu vurgulayarak okuldan ayrıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum