Parlak'tan Eğitim Mesajı

AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2012 09:24
Parlak'tan Eğitim Mesajı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak mesajında "Bugün ilk ve orta öğretim düzeyindeki okullarımız yeni eğitim-öğretim yılına başlamış durumdadır. Ak Parti  il teşkilatı olarak yeni eğitim-öğretim yılının Millî eğitim camiası ve milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Eğitim, kalkınmanın, medeni bir toplum olmanın, hatta millet olmanın temelidir. Bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu bütün sorunların altında ‘kaliteli insan’ eksikliği yatmaktadır. İnsan faktörünü iyi kullanamayan toplumlar, yeryüzünde gelişmenin, ilerlemenin ve başka toplumlarla rekabetin fırsatını kaçırmış demektir.

Bu noktadan hareketle AK Parti iktidara geldiği günden beri kamu kaynaklarının tahsisinde birinci önceliği eğitime ayırmıştır. Eğitimde kalıcı ve devrim niteliğinde adımlar atılmış, atılmaya devam edilmektedir. Eğitim sistemimiz tepeden tırnağa yenilenmektedir. 4+4+4 sistemiyle 28 Şubat ucubesi sistem ortadan kaldırılmış, zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmış, yavrularımızın önü açılmıştır. Katsayı farkı ortadan kaldırılmış meslek lisesi mezunlarının önü açılmıştır. Üniversitelerin önündeki yığılmalar büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Ekonomik büyümeye paralel olarak yeni istihdam alanları oluşturulmuştur. Ücretsiz ders kitapları dağıtılmaya devam etmektedir. İhtiyaç sahibi ailelerimize karşılıksız burslar verilmektedir. Her zaman garip ve gurabanın yanında olduğunu ilan eden hükümetimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme adına ciddi gayretler sarf etmektedir.

Bilişim teknolojisinin okullarımıza girmesi noktasında çok büyük adımlar attı. Bugün ülkemizin dört bir yanında bilgisayar sınıfları ve internet bağlantıları kuruldu. Sınıflar akıllı tahtalarla donatılıyor. Tablet dağıtımlarıyla yeni çağın kapıları aralanıyor. Modern derslikler kuruluyor. Geçiş dönemlerinin sıkıntıları olur. 4+4+4 sisteminin bu yıl bazı aksaklıklarının olabilecektir. Ancak önümüzdeki dönemlerde bu ortadan kalkacak ve sistemin önemi daha iyi kavranacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.