Parola: Tarımla Sanayileşen Isparta

Parola: Tarımla Sanayileşen Isparta

Yayınlanma:
Parola: Tarımla Sanayileşen Isparta

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Fuar, Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuar açılışında “Tarımla Sanayileşen Isparta” vurgusu ön plana çıktı.  

Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde dün saat 14.00’de gerçekleştirilen 13’üncü ‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve Oda Meclis Başkanı Osman Şahlan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, çevre il ve ilçelerden Ticaret Borsası Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

23 – 26 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara 100’ün üzerinde firma katılırken ziyaretçi sayısının 35 bin kişiyi bulması bekleniyor. Fuarda Damlama sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan laboratuarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, hayvancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikler sunuluyor. 

ADAR; “TARIMLA SANAYİLEŞEN ISPARTA 

HEDEFİMİZDEN HİÇ VAZGEÇMEDİK”

Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı ev sahibi sıfatıyla Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar yaptı. Adar konuşmasında; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 13’üncüsünü açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarımla sanayileşen Isparta hedefimizden hiç vazgeçmedik. Isparta Ticaret Borsası olarak bütün çabamızı bu yolda sarf ediyoruz. Tarım ekonomisine katma değer sağlamak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Isparta bölgesine son yıllarda yapılan ve büyük istihdam sağlayan yatırımların neredeyse tamamı tarımsal sanayi ile ilgilidir ve yenileri de gelmeye devam etmektedir.

“HER TÜRLÜ TARIMSAL ÇABAYA 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ” 

Isparta’nın tarımsal ürünleri en yeni yöntemlerle; en iyi kalitede yetiştirilmektedir. Üretimde kaliteyi en yüksekte tutuyoruz. Artık Isparta’nın üretimdeki başarısını, markalaşma ve pazarlama konularında da göstermesinin zamanı gelmiştir. Son dönemde markalaşma konusunda girişimler olmuş ve bu girişimler belli bir mesafe kat etmeyi başarmıştır. Bu girişimlerin sayısının artmasını umut ediyoruz. Isparta Ticaret Borsası olarak bu tür çabalara her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz.

“BU FUAR ISPARTA’NIN 

BİR MARKASIDIR ARTIK” 

Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı projesi küçük bir fikir ve hayalle ortaya çıktı ve bugün 13 yaşına girmiştir. Bugüne kadar fuarımız zorlu aşamalardan geçmiş, birçok engelle karşılaşmıştır. Bu iş olmaz, bu fuar yürümez diyenler oldu. Destek olanlar da oldu, engellemeye çalışanlar da oldu. Ama bizler bu fuarın geleceğine inandık, bugünleri hayal ettik ve fuarımızı şuan ki durumuna getirdik. Bu fuar artık Isparta’nın bir markasıdır!

“BAŞKAN GÜNAYDIN’A 

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu yolda harcadığımız çabalarla ve gördüğümüz destekle, Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya modem bir fuar merkezi kazandırmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın, fuarımızın kapasitesi ve halkın gösterdiği ilgi doğrultusunda yeni ve büyük bir fuar alanı ihtiyacına yönelik modem bir çözüm sundu. Önümüzdeki yıllarda bu alanda yetersiz hale gelecektir. İnşallah biz fuarımızı daha da büyütür ve uluslararası ölçeğe çıkartırsak Belediye Başkanımızda bu alandan çok daha büyük, ilimize ve ülkemize sembol nitelikte bir fuar alanı daha yapacağının sözünü verdi. Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel eserinden ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

fuar1.jpg

“33 BORSADAN BİRİSİYİZ” 

Kuruluşumuzdan bu yana ‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Tarımsal ticareti daha sağlıklı zemine oturtmak için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda 2015 yılı içinde Yalvaç ilçemize temsilciliğimizi ve bünyesinde Hububat Satış Salonu kurduk. Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansımız ile birlikte Ekonomi Kampüsü Projesinde ortak olduk. Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerimize mobil hizmet veriyoruz. En son olarak Eğirdir İrtibat Büromuzu da faaliyete geçirdik. Üyelerimize en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. 

“EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Yine Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşu onaylanan Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketinin ortağı olan 33 borsadan biriyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bize destek olan ve yoğun çaba sarf eden tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Gerek Isparta’da gerekse Ankara’da Borsamıza desteğini esirgemeyen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ederim. Fuar organizasyonumuzda 13 yıldır yanımızda olan ve emeği geçen Detay Fuarcılık firması sahibi Ahmet Sırça’ya ve ekibine ayrıca teşekkür ederim. 13. Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi. 

BAŞKAN GÜNAYDIN; “ARTIK BU FUAR 

ALANIMIZ DA YETMEZ HALE GELDİ”

Törende daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında; “Sevindirici bir olayı bugün hep beraber yaşıyoruz. Fuarlarımız gün geçtikçe adım adım ilerliyor. Bundan sonra da ilerleyecek. Borsa başkanımızın beklentisi var. böyle güzel konularda beklentilerimiz sona ermemeli. Gökkubbe’de 9 bin metrekare kapalı alan olmasına rağmen alan yetmiyor. Zaten biz de yetmemesini istiyoruz. Aşağıda bir meydanımız var. Genişlemeye de hazırlıklıyız. Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde açtığımız fuarlarda burayı yapacağımızı söylemiştim.  Burayı açtık. Marka çalışmalara gitmek zorundayız. 

“BURADA DAHA ÇOK 

FUARLAR YAPACAĞIZ” 

Bir bardak suda fırtına yaratmak istiyoruz. Başka şehirlerin yapamadığı projeleri biz yapmak istiyoruz. Yeni fuar alanımız imar sorunları çözüldü. Yeni fuar alanımızın yeri belli oldu, hatta bina olarak da kesinleşti. Gelecek sene bu fuar açılışında temeli atılıyor, başlıyoruz diye konuşabilir miyim diye düşünüyorum. Hiç durmadan çalışıyoruz. Isparta’mız tüm şehirlerden daha başarılı olmasını arzu ediyoruz. Bu çalışmalarla etrafımızla da bütünleşmek istiyoruz. Önümüzde birkaç fuar daha var. Kitap Fuarı’nın bu yıl ikincisini yapacağız. Isparta, fuarcılıkta marka olacak.

VALİ GÜNAYDIN; “HEDEFİMİZİ 

HER GEÇEN GÜN BÜYÜTMELİYİZ” 

Törende son konuşmayı Vali Şehmus Günaydın yaptı. Vali Günaydın da konuşmasında; “Isparta’mız için önemli bir fuar açılışındayız. Son yıllarda Isparta’mızın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek, birçok alanda çok önemli açılışlar ve çalışmalar yapılıyor. Bizim tarımsal ve hayvancılık potansiyelimiz çok üst seviyede. Bizim temel amacımız bu potansiyeli daha ileri noktalara taşıyarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamak. Daha fazla istihdam yaratmak, daha fazla ihracat yapmak ve daha fazla üretim yapmak amacındayız. Çünkü yerimizde durmayacağız. Hedeflerimizi büyüteceğiz ve daha büyük hedeflere doğru hep beraber yürüyeceğiz. Isparta olarak bu potansiyelin var olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu potansiyeli ilimiz ve ülkemiz adına çok daha iyi kullanacağız.

“DÜN BAKA OLARAK ÇOK 

ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTIK” 

BAKA toplantısında çok önemli iki konuyu sonuca bağladık. İlimizin tıbbi ve aromatik bitkiler konusundaki potansiyelini hepimiz çok iyi biliyoruz. Başta gül ve lavanta olmak üzere aromatik ve tıbbi bitkilerin ilimizde yetiştirilmesi için hem de yetiştirdiklerimizden ekonomik olarak daha fazla kazanç sağlamak için 8,5 milyonluk bir projeyi kabul ettik. BAKA yönetim kurulu olarak bunun kararını verdik. Bunun çalışmalarını hızlı şekilde tamamlayarak, yakın zamanda bunu yapacağız. Bu proje ilimiz ve ülkemiz adına son derece önemli. Özellikle kozmetik sektöründe kullanılan uçucu yağların daha kaliteli hale getirilmesi için bu proje çok önemli. Ticaret odamız, ticaret borsamız ve kozmetik şirketlerimiz bu projenin paydaşları. Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın bakanımız ve sayın milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ediyorum. Beraber kalkınma bakanımıza gittik. Kalkınma bakanımızın destekleriyle bu projeyi çok kısa zamanda hayata geçireceğiz.

“İLİMİZİN TARIMSAL 

POTANSİYELİ ÇOK İYİ”

Keçiborlu ilçemizin Kuyucak köyündeki lavanta bahçeleri ziyaretçi akınına uğradı. Lavantadan dolayı 150 bin ziyaretçi oraya geldi. Böyle bir güçlü bir akış beraberinde bazı aksama ve sıkıntıları beraberinde getirdi. Biz o sıkıntıları görerek, bir daha bu sıkıntıları yaşamamak adına, bu akışın ilimiz ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak yere gelmesi için bir tanıtım yaptık. Kuyucak Köyümüzde oda formatında konaklama tesisleri, restoran ve ürün satış noktaları yapıyoruz. Bu projede hedefimiz her yıl Kuyucak köyüne lavanta sezonunda 500 bin insanı oraya çekmek. Bu fuar alanları, bu konaklama alanları, restoranlar yetmeyecek. Böyle potansiyeli olan ilimize geleceği görerek adım atmak zorundayız.  Bir turistlik otelimiz varken çok yakın zamanda iki tane birden daha hizmete girecek. Siz bu tesisleri yaptıkça turist gelecek. Bunları yapmadan, bunları ilgili seyahat acentelerine göstermeden turist gelmesi mümkün değil. Bu yatırımların ilimiz açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum.

Tarımsal üretimle ilgili sürekli kurumlarımız ve arkadaşlarımız arayış içerisinde. Safranbolu’dan safran getirildi ve deneme üretimi yapıldı. İlimizin konumu çok iyi. Bu potansiyeli daha iyi kullanmak için tüm sektörleri, tüm kurumları ve vatandaşlarımızı destekliyoruz.

fuar2.jpg

“ELMA, KİRAZ, LAVANTA 

ÜRETİMİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

Tarımsal gelirlerimize baktığımız zaman bugün elma, kiraz, gül, lavanta üretiminde Türkiye birincisiyiz. Kirazdan yaklaşık 50 milyon lira para geliyor, gülden yaklaşık 50 milyon para geliyor. Bunları daha da artıracağız. Daha iyi markalar yaratmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca elmamızı dünya pazarından gitmediği noktalara götürüyoruz. Ticaret Odamızdan bir heyet Hindistan’a giderek, elmanın tanıtımını yaptı. Hindistan’da Isparta elmasının tanıtımı yapıldı. Bizimle görüşmek için firmalar 4,5 saat bekledi diyorlar. Bu çok önemli. aralık ayında Hindistan’daki alım heyeti buraya gelecek. Hindistan bizim için çok önemli bir pazar. Bu pazarı çok daha iyi değerlendireceğiz” dedi. 

VALİ GÜNAYDIN VE 

BERABERİNDEKİLER FUARI GEZDİ 

Törende yapılan konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelası törene katılan Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi ve protokol üyeleri ile diğer davetliler daha sonra fuarı gezerek incelemelerde bulundular. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.