Partilerden Said Nursi Tabelasına Destek

Isparta İl Genel Meclisi, şehrin tanıtımında kullanılmak için yol kenarlarına bölgenin özelliklerini anlatan tabelalar konulmasını kararlaştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2012 11:29
Partilerden Said Nursi Tabelasına Destek

Isparta İl Genel Meclisi, şehrin tanıtımında kullanılmak için yol kenarlarına bölgenin özelliklerini anlatan tabelalar konulmasını kararlaştırdı. Ancak uygulama başlamadan tartışmalara neden oldu. Said Nursi'nin yaşadığı Eğirdir'e bağlı Barla Beldesi'nin girişine konulması planlanan 'Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız' yazılı tabelaya tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, "Tabelayı sökeriz" dedi.

İl Genel Meclisi'nin 1 Aralık 2011'de yapılan toplantısında, AK Partili Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, kentin turizmde marka değerlerine vurgu yapmak üzere belirli mevkilere bölgeyi tanıtan sloganların yer aldığı tabelaların konulması için önerge verdi. Komisyonlarda görüşülen önerge, 6 Aralık'ta Ak Parti, CHP, Demokrat Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

SAİD NURSİ TABELASI

Ancak meclisin aldığı bu karar, hayata geçirilmeden tartışmalara neden oldu. Kararla, Keçiborlu Dörtyol Kavşağı'na ve Gümüşgün Kavşağı'na, 'Güller diyarından geçmektesiniz', Eğirdir Kavşağı'na 'Bir elma bir ömre bedeldir', Eğirdir İlçesi ve Uluborlu İlçesi sınırları içerisinde yol kenarlarına 'Hamitoğulları'nın başkentine hoşgeldiniz', Gelendost ilçe sınırına ise 'Miryakefelon Zaferi'nin kazanıldığı topraklardasınız', 'Tarih ve kültür şehri Yalvaç'a hoşgeldiniz' yazılı tabelalar konulacak. Ancak meclisin aldığı kararla Eğirdir'in Barla Beldesi'nin girişine konulması kararlaştırılan ve üzerinde 'Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız' tabelası krize neden oldu.

'AMACIMIZ TURİST ÇEKMEK'

Meclise teklifi veren AK Partili üye Fevzi Özdemir ise buradaki maksadın turizmi geliştirmeye dönük olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarında Said Nursi adının anılmasının, yaşadığı toprakların ziyaret edilmesinin yasak olduğuna dair bir ifade bulunmadığını anlan Özdemir, "Ne Atatürk'e ne de Said Nursi'ye kimse laf söyleyemez. Bakınız ben teklifimde sadece Barla anayol kavşağına bu tabelanın asılmasını önermedim, diğer önerilerim de oldu. Said Nursi için Isparta'ya yılda 400 bin kişi geliyor. Aynı zamanda bir turizm derneği başkanı olarak bu sayının 1 milyona çıkarılmasını isterim" diye konuştu.

'KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI'

Kararın oybirliğiyle alındığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun da, "Sadece Ak Parti değil, CHP, MHP, DP'de bu kararı onayladı. Isparta ekonomisine katkı sunacak değerlerin meclis tarafından karar altına alınmasına alınganlık yapılmamalıdır. Milletin ortak değerleriyle ilgili kimsenin sorunu yoktur" dedi.

VALİ: MECLİS KARARI ONAYA TABİ DEĞİL

Vali Memduh Oğuz ise ADD'nin dilekçesini gördüğünü ancak ADD'nin bir şeyi atladığını söyledi. Vali Oğuz "Meclis kararı onaya tabi değildir. Dolayısıyla ADD'nin temel yanlışı bu kararın valinin onayına tabii gibi durum değerlendirmesi yapmasıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum