Pazar Esnafı Yıkıma Karşı

Yeni Çarşamba Pazarı içerisinde oluşturulan Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanının tanıtım töreninde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde yapılan dükkanların yıkılarak, yenisinin yapılmasını teklif etmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 13:42
Pazar Esnafı Yıkıma Karşı

Belediye Başkanı Günaydın’ın bu teklifine Yeni Çarşamba Pazarı içerisindeki esnaflar sıcak bakmıyor.
Yeni Çarşamba Pazarı Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanlığına getirilen Muharrem Şenol, kompleks içerisindeki 100 esnafın iflas ettiğini, 240 dükkan sahibinin ise zor şartlar altında geçimini sürdürdüğünü söyledi.

Kompleksin yıkılıp yeniden yapılmasının esnaf için iflas anlamını taşıdığını belirten Dernek Başkanı Şenol, “Yeni bir proje bize maddi bir külfet getirecektir. Şimdi burada her esnafın kendine göre bir müşteri potansiyeli oluştu. Örnek verecek olursak. Bizi Binbirevler Mahallesindeki dükkanlara taşıdılar. Şimdi orada yeniden bir müşteri potansiyeline ulaşmak çok zor olacak. Bugüne kadar 100 esnaf iflas etti. Böyle olursa 100 esnaf daha istifa eder. Ancak bu tabiî ki Belediye Başkanımızın bize bir teklifidir. Burayı daha çok düzeltmek için canlandırmak için çalışmalar yapılabilir. Elektriklerimiz sürekli kesiliyor, aydınlatmalarımız yok. Doğalgaz çalışmalarından dolayı sularımız kesiliyor. Çatımız akıyor. Kompleksin içerisinde güvenlik zafiyeti var.

Bu nedenle burayı yıkmaktan daha çok yeniden nasıl canlandırabiliriz bunun için mücadele etmemiz gerekir” dedi.
Dükkanların bakımsızlıktan kaderine terk edildiğini vurgulayan Şenol, “Biz kiracıyız. Ev sahibimiz Belediye. Belediye’nin kiracılarına iyi bakmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Yeni Çarşamba Pazarındaki diğer esnaflarda da Dernek Başkanı Muharrem Şenol ile aynı görüşte. Onlarda dükkanların yıkılmasına karşı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum