Pazar Günü 8 Beldede Seçim Var

Nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapanmasını öngören yasa tasarısına tepki gösteren CHP Isparta’da kapanması öngörülen 8 Belde de Pazar günü referanduma gidecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2012 15:12
Pazar Günü 8 Beldede Seçim Var

CHP, referandumla halkın nabzını ölçüyor. Isparta’da CHP'li 8 belde belediyesinde Pazar günü sandık kuracak olan CHP referandumla halkın nabzını ölçecek. Üzerinde “EVET Belediyem kapatılsın” ve “HAYIR Belediyem Kapatılmasın” yazılı kağıtların dağıtılacağı referandumda vatandaşlar tercihlerini işaretleyerek oy kullanacak.

Referandum Isparta’daki 8 CHP’li belediyede yapılacak. Bu belediyeler İncesu, Uluğbey, Gökçehöyük, Bağıllı, Yaka, Tokmacık, Bağkonak ve Yakaavşar olacak.
Pazar günü erken saatlerde belde merkezindeki kahvehaneler kurulacak olan sadıklar için seçmen listeleri oluşturuldu.

Ajans32 Muhabirine bilgi veren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP olarak böylesine önemli bir konuda vatandaşa danışmak istediklerini kaydetti. Şenol, "AKP, Türkiye'de kazanılmış hakları gasp ediyor. Pazar günü yapacağımız referandumlarda biz, halkın görüşünü demokrasi adına ön plana çıkarmak için bu oylamayı yapıyoruz. AKP Türkiye'yi yönetmek istemiyor. AKP Türkiye'yi tümüyle teslim almak istiyor. Halkı yönetmek yerine gütmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine bağlı demokrasi anlayışı değil, Başbakana göre şekillendirilmiş bir yaşam biçimini halka giydirmek istiyorlar. Ancak şurası bir gerçek ki halkımız ne pahasına olursa olsun demokrasiye sahip çıkacak. Kendi haklarını da mutlaka koruyacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.