Pazarcının Semerli İsyanı

Isparta’da kurulan 28 pazarın fazla olduğunu kaydeden sebzeciler ve manavlar dün Çarşamba pazarında tezgah açmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2013 23:13
Pazarcının Semerli İsyanı

Isparta’da kurulan 28 pazarın fazla olduğunu kaydeden sebzeciler ve manavlar dün Çarşamba pazarında tezgah açmadı. Bazı çevrelerin ‘Eşek gibi açacaklar’ şeklinde hakaret ettiklerini ileri süren esnaf dün Çarşamba pazarında semerli eylem yaptı.

Isparta'da kurulan 28 Pazara koşturmaktan para kazanamadıklarını ve vatandaşa taze ürün sunamadıklarını belirten Sebzeciler ve Manavlar dün Çarşamba pazarında tezgah açmadı. Yaşadıkları sıkıntıları ve önerilerini gazetecilere anlatan esnaf, boykotta kararlı.

SORUNLARI HAYKIRDILAR
Sebzeci ve manavlar dün Çarşamba pazarındaydı. Ancak, bu defa ne domates sattılar ne marul, ne de lahana… Bu defa esnaf eylemdeydi. Pazar sayısının fazla olmasından yakınan sebzeci ve manavlar yaşadıkları sorunları ve çözüm önerini gazetecilerle paylaştı.

KİRALIK EV BİLE BULAMIYORUZ
Pazar esnafı, “Biz pazarcılar olarak mağdur olmuş durumdayız buradaki esnafın toplam 6 milyar borcu var. Ev kiramızı dahi ödeyemiyoruz. Ev tutmaya giden arkadaşlara pazarcı olduğunu öğrenen ev sahipleri evlerini bile vermiyor. Pazarcının itibarı kalmadı. Isparta’da ki herkes biliyor ki pazarcı batmış durumda. Biz bir çözüm istiyoruz” dedi.

ISPARTA’DA KÜÇÜK ESNAF BİTTİ
Küçük esnafın neredeyse bittiğini kaydeden pazarcı esnafı, “Ama artık Isparta da ufak esnaf bitmiş durumda buradaki boykotumuz sadece suni çözüm olacak ama biz geçerli bir çözüm istiyoruz. Burada ki mağduriyet tek taraflıda değil çok fazla pazar olduğu için ufak pazarlara taze mal gitmiyor. Pazarcının malı çürüyor ve çöpe atılıyor. Biz kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Bizim önerdiğimiz çözümle hem halk hem pazarcılar kazanmış olacak” ifadelerini kullandılar.

ANTALYA’DA 17 ISPARTA’DA 28
Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak ise pazarcılarla birlikte yaptığı açıklamada; “Bizim hiçbir siyasi rantımız yoktur. Burada sadece derdimizi anlatmak istiyoruz ve bize bir çözüm bulunsun istiyoruz.

Antalya büyük şehir belediyesi olduğu halde 17 Pazar var iken Isparta da 28 Pazar vardır. Talebimiz bu sayının azaltılması. Esnaf pazarlara gitme telaşıyla harcadığı mazot parasını bile artık çıkaramaz duruma gelmiştir. Ayrıca çok pazar olunca kaliteli üründe halka gitmemiş oluyor. pazar sayısı azaltılırsa daha kaliteli ürünler pazarlara gidecek demek oluyor. Belediyeden yardım bekliyoruz. Halkta bu durumdan faydalanarak taze meyve ve sebzeyi almış olur. belediye Pazar açın diyor ama biz açmamakta kararlıyız. Taleplerimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Belediyeden ve halktan duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

EŞEK YOK TA SEMERİ BURADA
Bazı çevrelerin 6 pazarda tezgah açmama kararının ardından ‘Eşşek gibi gelecekler’ şeklinde hakaretlerine uğradıklarını ileri süren pazarcılar yanlarındaki semeri de göstererek “Eşek yokta semeri burada” diye tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum