Pazarlarda ‘Seçmece’ Dönemi Bitiyor

Yeni Hal Yasası ile pazarcı esnafıyla tüketici arasındaki ürün seçme tartışması son buluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2012 18:09
Pazarlarda ‘Seçmece’ Dönemi Bitiyor

Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, 5957 sayılı yeni ‘Hal Yasası’ çerçevesinde hazırlanan yönetmeliklerin pazarcıların birçok sıkıntısını çözdüğünü söyledi.

Müşteriyle en çok muhatap olan esnaf grubunun pazarlarda sebze ve meyve satan üyelerinin olduğunu ifade eden Başkan Demir, pazarcıların ürün seçme işleminden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

DEMİR; “KASANIN ALTINDA DA, ÜSTÜNDE DE ÜRÜN AYNI KALİTEDE OLACAK”

Yeni Hal Yasası ile birlikte hem pazarcının hem de vatandaşın bu konudaki mağduriyetini gidereceklerini dile getiren Demir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yılbaşından itibaren başlayacak uygulamayla üretim bölgesinden tüketim bölgesine gelen tüm tarım ürünlerinin kalibre edilmiş ve boylanmış olması gerektiği kanun hükmüne bağlandı. Bahçede belli kalibrelerde paketlenen ürünler hale gelecek ve pazarcı esnafı da o ürünü aynı şekilde alacak. Günümüzde tezgahın önü başka arkası başka, kasanın üstü farklı altı farklı. Bu uygulama ile birlikte bütün pazar yerlerinde tezgahtaki ürünün önüyle arkası aynı olacak. Yeni uygulama esnafa olduğu kadar tüketiciye de önemli kazanımlar getirecek. Küçük paketlerde ambalajlanmış ürünleri müşterimize sunacağız. Yılbaşından sonra tüm halkımız kaliteli ürün yiyecek. Pazarlardaki hoş olmayan tartışmalara son vereceğiz.

“VATANDAŞ ‘HAYIR BEN İLLA SEÇECEĞİM’ DİYEMEYECEK”

Yeni yıldan itibaren küçük paketlerde ambalajlanmış ürünleri müşterimize sunacağız. Yılbaşından sonra tüm halkımız kaliteli ürün yiyecek. Pazarlardaki hoş olmayan tartışmalara son vereceğiz. Bundan böyle Isparta’daki pazarlardan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, pazarcı istemediği takdirde tezgahtan seçmece sebze, meyve gibi ürünleri seçip alamayacak. ‘Hayır ben seçip almak istiyorum’ diyerek ısrarcı olanlara da belediye para cezası keseceği belirtildi.

“ÜRÜNLER POŞET İÇERİSİNDE OLACAK”

Oda olarak hem esnaf hem de tüketicinin menfaatine birçok proje geliştirdiklerine işaret eden Demir; “2013 yılı itibariyle doğa dostu poşet uygulamasına başlayacağız. Yine tüm pazar yerlerinde tezgahlara post cihazı koyacağız. Pazardan ürün almak istediği halde nakit sıkıntısı yaşayan müşterilerimiz gidip marketten alışveriş yapıyor. Bu alternatif uygulamamız pilot bölgelerle başlayacak ve tüm Türkiye'ye yayılacak. Bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum