Pehlivanlar Er Meydanına İndi

Pehlivanlar Er Meydanına İndi

Yayınlanma:
Pehlivanlar Er Meydanına İndi

39.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri cumartesi günü Uluborlu Er Meydanında düzenlendi.

39 yıldan buyana aralıksız olarak yapılan Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri cumartesi günü saat 10:00’da Uluborlu er meydanında yaklaşık 500 pehlivanın katılımıyla yapıldı.

Güreşlere Isparta Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, İlçe Kaymakamı Adem Çelik, çevre ilçe kaymakamları, çevre belediye başkanları, il müdürleri, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu güreşlerin açılışı saat 10:00’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile yapıldı.

Güreşlerin kazasız belasız tamamlanması için dualar okundu ve pehlivanlar sahadaki yerlerini aldılar. Gün boyunca kıran kırana müsabakalar yapıldı. 19 başpehlivanın yer aldığı karşılaşmalar izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Başpehlivanlık final müsabakası rakiplerini tek tek yenerek finale yükselen pehlivanlar Osman Aynur ve Serhat Gökmen arasında yapıldı. Final müsabakasını kazanarak Uluborlu Er Meydanında Başpehlivan unvanını kazanan pehlivan Ladikli Serhat Gökmen oldu. Osman Aynur ikinci olurken, üçüncülük kürsüsüne ise Fatih Çakıroğlu çıktı.

2016 yılı güreş ağalığını ise 2015 yılı güreş ağası Uluborlulu İşadamı Bülent Sarıgül’den 70.000 TL ile Uluborlulu İşadamı Ahmet Nedim Karasoy devraldı.



  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.