Pembe Gül, 3 Kişiye Hayat Verecek

Isparta’da beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Pembe Gül Demir’in organları, nakil bekleyen hastalar için Antalya’daki hastanelere gönderildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2012 19:00
Pembe Gül, 3 Kişiye Hayat Verecek

Isparta’da beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Pembe Gül Demir’in organları, nakil bekleyen hastalar için Antalya’daki hastanelere gönderildi.

Akdeniz Bölgesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Ayhan Dinçtürk’ün nakil ekibinden Dr. Mustafa Saraçoğlu, Isparta Devlet Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Pembe Gül Demir’in karaciğer, böbreklerinin başarılı bir operasyonla alınarak Antalya’ya sevk edileceğini aktardı.

NAKİL EKİBİ KARAYOLU İLE ISPARTA’YA GELDİ…
Akşam saatlerinde Isparta Devlet Hastanesi Şevket Demirel Ek Binası’na gelen ve organların Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceğini ifade eden Dr. Mustafa Saraçoğlu, “Hastaların isimlerini şu anda biz bilemiyoruz, ancak biz burada organları almak için operasyona devam ederken nakil bekleyen hastalar da hazırlanmış olacaklar” dedi.

6 AYDA 4 KEZ ORGAN BAĞIŞI YAPILDI
Öte yandan Devlet Hastanesi’nde ilk 6 ay içersinde 4. kez organ bağışı yapıldığını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Aydın ise, organ bağışının önemli olduğuna dikkat çekti.

Organ nakli için beyin ölümünün gerçekleşmesiyle yapılabildiğini dile getiren Başhekim Aydın, bu oranın yaklaşık binde bir olduğunu ifade ederek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini aktardı.

PEMBE GÜL’ÜN KARACİĞERİ VE
2 BÖBREĞİ, 3 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Başhekim Aydın, organ bekleyen hastaların sağlıklı şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için nakillerin gerekli olduğunu ve bunun da ancak bağış yoluyla giderilebildiğini iletti.

Ailesi tarafından organları bağışlanan 15 Pembe Gül Demir’in iki böbrek ve karaciğerinin uygun donörlere sahip olan 3 hastaya nakledileceğini dile getiren Aydın, “Genç yaşta hayata veda eden Pembe Gül’ün organları 3 hastada hayat bulacak. Tüm organları bağışlanan genç kızın kalbi ise, Türkiye’de uygun hasta bulunamadığı için nakil yapılmayacak. Bağış yapılmasında doğru kararı veren ailesine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Aydın, çıkartılan organların kara yolu ile Antalya’ya gideceğini belirterek, “Umarız başarılı nakiller gerçekleşir ve organ bekleyen hastalarımız sağlıklarına kavuşur" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum