Pensilvanya’dan ISPARTA’nın Görünümü

Pensilvanya’dan ISPARTA’nın Görünümü

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 17:49
Pensilvanya’dan ISPARTA’nın Görünümü

Başkanım Günaydın bey, Kutlu Doğum Haftası öncesinde Amerika Penisilvanya şehri belediye başkanının davetlisi olarak şehrimize katkı sağlamak adına Isparta’mızı Amerikan şehirleri standardına yükseltmek için Amerikan şehirlerini gözlemlemeye gitti ve geldi.

Basından takip ettiğimiz kadarı ile bu ziyaretin belediyeye katkı sağlama anlamında çok büyük bir değeri olmuş. Başkanınımın ifadesi böyle. Başkanım oralarda belediyecilerle görüşmüştür, fikir alış-verişinde bulunmuştur, gezdiği yerlerde şehrimiz Isparta ile Pensilvanya mukayesesini yapmıştır, ne ala!

Aynı tarihlerde Isparta’mızda olmak üzere tüm Türkiye’de Kutlu Doğum Haftası içerisinde Peygamberimizdeki kardeşlik anlayışı işlendi, anlatıldı. Dilerdim ki, sayın Günaydın o günlerde burada olsaydı da belediyemizin müftülüğümüzün, okullarımızın ve diğer kurumlarımızın düzenlediği programlara katılsaydı.

Gördük ki tüm programlarda ana konu kardeşine saygılı olmak, kardeşini anlamak ve kardeşinin kusurunu açığa vurarak değil gizleyerek, anlatarak gidermeye düzeltmeye çalışmak, kardeşine yardımcı olmaktı. Topluma ve şehrimize hizmet etmekti. Hepimiz çok faydalandık. Hizmeti geçenlere buradan teşekkürler ediyorum.

Gittiğiniz Pensilvanya şehri bırakın ülkemizi tüm dünyada hoşgörünün timsali olan Hoca Efendi ile özdeşleşmiştir yıllardır. Fethullah Hoca Efendi ile görüşüp-görüşmediğinizi bilmem ama bu şehrin belediye başkanı olarak insanlar sizden daha kucaklayıcı, kardeşlerini seven bir anlayış bekliyor. Tevfik Katırcıoğluna, Bestelci ve Kalem beylere yani yoldaş olarak yola beraber çıktığınız kardeşlerinize sergilediğiniz tavrı değil. Daha düne kadar ağza alınamayacak kelimeler sarfettiğiniz kardeşlerinize gösterdiğiniz bu tavrı değil. Yetmiyormuş gibi Ahmet AYDEMİR Beyin kızının ayrılışını ajite ederek kamuoyuna faş etmeniz bir yol arkadaşınız olarak “acaba yarın benimle ve diğer arkadaşlarımla ilgili hangi senaryoları sergileyeceğiniz” konusunu endişe ile beklemekteyim. Bu tavrınız bana olduğu kadar tüm hemşerilerime de manidar geliyordur herhalde.

Yerel seçimlere yaklaşık bir buçuk yıl kala kardeşlik anlamında, hoşgörü anlamında, büyüklük/ağabeylik anlamında, yönetim anlamında daha gayretli olmanızı tüm hemşerilerimiz olarak bekliyoruz. Zira şehrin emini olarak sizden de örnek aldığımız Peygamberimiz ve O’nun kardeşlik anlayışı ile ilgili birşeyler görmek isterdi hemşerilerimiz. Geçmiş siyasi döneminizde benzer sıkıntıların yaşanmış olması bir ayıp değil bilakis sizin için bir avantaj. O dönemde bulduğunuz/bulamadığınız çözümleri bu dönemde aklınıza getirmek için hala vaktiniz var.

Gördük ki, bütün muhtarlarımız sizden bekledikleri bir asfalt hizmeti alamadıkları için Ankara’larda dertlerine çare aramakta ve sizi ve ekibinizi yanlarında göremedikleri için mecburiyetten başta mensubu olduğunuz parti olmak üzere tüm siyasilerden medet ummaktalar. Oysa ki, çok kısa bir süre önce asfalt plentini yenilediğinizi ve şehrimin hiçbir sokağında hiçbir çukur bırakmayacağınızı övünçle beyan etmiştiniz. Çarşı karakolunun önündeki çukurdan kurtulduğum gün haberiniz yok ama size dua etmiştim. 2767 sokağın da Pazar kurulduğu için hemen yapılacağını ummuştum. Ama gel gör ki hergün çukurlara düşmemek için ne hünerler sergiliyorum bir bilseniz.

Siz yine meclis üyemiz ve denetleme komisyonu üyesi Ahmet AYDEMİR beyin 2010-2011 dönemlerinde belediyenin hesaplarıyla ilgili eksik gördüğü konularda gerçek, ayrıntılı ve spesifik bilgi vermek yerine belediyemizin borçlarıyla alakalı yapılandırma borçlarını öderken, günü gelen sigorta ve vergi borçlarını ödemediğinizden dolayı artan borcunuzdan ve yatırım yapma gerekçesiyle şirketlerdeki sermaye artırımı nedeniyle İller Bankasına artan borcunuzdan bahsetmeyerek günü kurtarmak adına yine Ahmet AYDEMİR’e sizden beklenmeyecek ifadelerle sataşarak kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.

Gün kucaklaşma günü Başkanım. Gün Pensilvanya’nın hatırına hoşgörü günü. Gün Kutlu Doğum Haftası hatırına insanlarla geçinme ve kardeşlik günü. Saygılarımla…

İsmail TANIŞMAN
AK PARTİ
Isparta Belediyesi
Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.