Pensilvanya'ya Said-i Nursi'li Mesaj

AK Pareti Genel Başkanıve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün hükümet meydanında Ispartalılarla buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2014 15:52
Pensilvanya'ya Said-i Nursi'li Mesaj

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün hükümet meydanında Ispartalılarla buluşuyor.

Başbakan Erdoğan'ın az sonra Isparta'da olması bekleniyor.

Uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın helikopterle Atatürk Stadına inmesi ve buradan Hükümet Meydanına gelmesi bekleniyor.

Hükümet meydanında coşkulu bir kalabalık Başbakan Erdoğan'ı bekliyor. Erken saatlerden itibaren toplanan kalabalık ellerinde AK Parti bayrakları ile platformdan yayınlanan seçim şarkılarına eşlik ediyor.

12:14 Başbakan Erdoğan'ı taşıyan uçak hava muhalefeti nedeniyle Süleyman Demirel Havalimanı'na inemedi. Uçağın havalimanı etrafında bir tur daha atacağı öğrenildi.

12:18 Başbakan Erdoğan'ı taşıyan uçak havalimanına iniş yaptı.

12:25 AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, hükümet meydanında mitinge katılan kalabalığa sesleniyor.

12:28 Başbakan Erdoğan Süleyman Demirel Havalimanı'ndan hava muhalefeti nedeniyle kara yolu ile geliyor..

12:31 Mimar Sinan Caddesi an itibariyle trafiğe kapatıldı.

12:33 Başbakan Erdoğan'ın Isparta'ya iniş yapmasıyla kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Emniyet güçleri ve Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler adeta kentte kuş uçurtmuyor.

12:38 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 10 Dakika sonra Hükümet Meydanı'nda olması bekleniyor..

12:45 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üniversite kavşağından konvoyla hükümet meydanına geliyor...



12:48 Başbakan Recep Erdoğan'ın korumaları miting meydanındaki çocuklara oyuncak dağıtıyor.

12:59 Miting meydanında program sunucusu cemaate mesajlar veriyor. "Şantajcılara sesleniyoruz; çakalların uluması aslan kükreyene kadardır"

13:02 Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, an itibariyle miting alanına geldi. Başbakan Erdoğan az sonra Ispartalılara seslenecek...

13:05 Başbakan Erdoğan kürsüde dombra seçim müziği eşliğinde mitinge katılanları selamlıyor...

13:08 Başbakan Erdoğan, konuşmaya başladı. İlk cümlesi: "Dik duracağız dikleşmeyeceğiz" oldu. Tüm ilçeleri tek tek sayarak vatandaşları selmaladı.

 

Başbakan Erdoğan: "Demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden birine hazırlanıyoruz. Türkiye’nin rotasını perçinleyeceğiz. Bunu unutmayın sevgili kardeşlerim. 30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Sadece muhtar seçmeyeceksiniz. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız"

Başbakan Erdoğan CHP ve MHP'yi eleştiriyor.

"CHP’de MHP’de kendisini yenileyemedi. Hep hezimete uğradılar AK Parti karşısında. Değişmek istemediler.  Sandıkta AK Partiyle başa çıkamadılar. Şimdi çirkin bazı usullerle AK Parti’yi yıpratmaya çalışıyorlar. Sandıkta alt edemedikleri AK Parti’yi montajla yıpratacaklarını sanıyorlar"

 

Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu sert ifadelerle eleştirdi;

CHP Genel Başkanı hangi sandıkta oy vereceğini bilmiyor. Aday olduğu seçimde kendisine oy veremedi. Bunların eline 3-5 koyun verseniz kaybeder gelirler. Kasetle geldi başkan oldu. Onlar kasetle geldi biz milletle geldik. Bizim yolumuzu halk çizdi.


Başbakan Erdoğan, Isparta mitinginde Gülen Cemaatini'de sert ifadelerle eleştirdi. Cemaati CHP ile kol kola girmekle suçlayan Erdoğan, Said-i Nursi'den örnekler verdi;

Başbakan Erdoğan; "Isparta bizim için çok anlamlı bir şehir. Barla’da merhum Said-i Nursi var. Eserlerinin çok önemli bir kısmını burada yazdı. Onun için Barla önemli bir merkez. CHP zulmünü burada çekti Said-i Nursi.

Said-  Nursi’ye neden Menderes’i desteklediğini soruyor talebeleri. Cevabı manidardır. “Menderes düşerse ya halk partisi ya Millet Partisi gelir. O da sosyal yaşantımıza engel olur. İslamiyet namına kuran namına bunu yapıyorum” diyor. Isparta bu cümleleri duydunuz değil mi? Sürgünden sürgüne gitti Said-i Nursi. Öldürülmek istendi, ama asla diz çökmedi CHP karşısında. Asla ülkesinden kaçıp başka ülkelere sığınmadı. Başka ülkelerden burayı karıştırmayı aklının ucundan bile geçirmedi. “Zalimler için yaşasın cehennem”  dedi.

Pensilvanya’daki zat, ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman’ın ifadesini almamıştır. Güya onun yolunda gidiyor; yalan. CHP ile kol kola giren, birlikte kaset siyaseti yapan biri nasıl Said-i Nursi’nin izinden gidebilir? 12 Eylül’de darbecilere şirin mektuplar yazmıştır.

Biz siyasetçiyiz her insanla beraber oluruz. Ama sen sorulduğu zaman din adamısın. 28 Şubat’ta darbecilere hoş görü ödülü veren biri nasıl Bediüzzaman’ın izinde olabilir" dedi.  

 

13:42 Miting alanında sık sık bayılan vatandaşlar oluyor. Başbakan Erdoğan sağlık görevlilerine talimat vererek bayılanlarla ilgilenmesini istiyor.
 


Mitin seçim şarkılarıyla sona erdi.

Isparta Emniyeti düzenlenen mitingde aldığı tedbirlerle kamuoyunun takdirini topladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum