Perakendeciliğe Hareket Getirmek İstiyoruz

Şehir merkezinde bulunan mobilya, halı, beyaz eşya ve ev tekstili gibi ürünleri satan perakendeciler bir araya gelerek kooperatifleşti.

Yayınlanma:
Perakendeciliğe Hareket Getirmek İstiyoruz

Kooperatif olarak büyük bir alanda tüm ürünlerin satışının gerçekleştirileceği bir alışveriş merkezi yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda yeni kurulan ve önümüzdeki günlerde faaliyetlerine hız kazandıracak olan Mobilyacılar, Halıcılar, Beyaz Eşyacılar, Ev Tekstili, Aydınlatma, Mutfak Gereçleri Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi kurucu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, kooperatifin amaçları, hedefleri ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kooperatif kurucuları arasında yer alan ve aynı zamanda ITSO Başkan Yardımcısı olan Ahmet Tahir Bakal, şehir merkezinde bulunan teşhir ürünleri satan mağazaların yeterli olmadığını ve teşhir sıkıntısı çekildiğini söyledi. Bakal, bir kooperatifleşme sürecine gittiklerini ve çarşı içerisinde gerek nakliye, gerek trafik sıkıntısı gerekse tüketicilere yeterince teşhir ürünü sergileyemediklerinden hareketle bir açık alışveriş merkezi yapma düşüncelerinin doğduğunu belirtti.

Isparta’ya hareket getirmek ve müşterilere daha kaliteli hizmet vermek istediklerini ifade eden Ahmet Tahir Bakal, “Perakendeciliğe hareket getirmek istiyoruz. Bu sayede şehirde de bir hareketlilik sağlanacak. Müşterilerimize iyi sunum yapamazsak bu müşterilerimiz başka illere kayıyor. Bizim bu AVM ile diğer illerden de müşteri çekme hedefimiz bulunuyor. Bu amaçla bir kooperatif kurduk ve bunu üyelerimize duyurmaya başladık. Bir proje geliştirerek bunu hayata geçirmek istiyoruz. Bu noktada destek, öneri ve görüşlerini almak istiyoruz” dedi.
Isparta’daki en büyük sorunlardan birisinin de arsa problemi olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye’nin birçok ilinde hazine arazilerinin bulunduğunu ve bu arazilerin yeni şehirleşmeler için belediye ile paylaşıldığını ifade etti. Isparta’da böyle bir imkanın bulunmadığına işaret eden Başkan Günaydın, “Bizim dezavantajımız yer sıkıntısı. Sizlerin böyle bir AVM için en az 150 dönümlük bir alana ihtiyacınız bulunuyor. Böyle bir AVM’nin hayata geçmesi şehrin büyümesi ve istihdamına büyük katkılar sağlar. Isparta’da şehirleşme ovalar üzerine yapılmış dolayısıyla bundan ötürü ciddi yer sıkıntıları ile karşılaşılıyor. Geçmişte oto galericiler için böyle bir çözüm bulmuştum. Ancak şu anda bu sistemde de ciddi sıkıntılar oluştu. Bu konuda imar müdürlüğümüz ile de gerekli görüşmeleri yaparız ve yardımcı olabileceğimiz hususlarda sonuna kadar yanında oluruz” şeklinde konuştu.

Mobilyacılar, Halıcılar, Beyaz Eşyacılar, Ev Tekstili, Aydınlatma, Mutfak Gereçleri Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi adına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a, Ahmet Tahir Bakal’ın yanı sıra Abdullah N. Yolcu, Özcan Pınarcı, Şakir Uygun, Ünal Kılcı, Mehmet Çam, İbrahim Güler de ziyarette bulunan isimler arasında yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.