Piknik Yapmak İsterken Mahkemelik Olmayın

Piknik Yapmak İsterken Mahkemelik Olmayın

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2015 17:28
Piknik Yapmak İsterken Mahkemelik Olmayın

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, vatandaşlara uyarıda bulunarak piknik alanı dışında mangal yakılmaması gerektiğini vurguladı. Değirmenci, “Piknik alanı dışında ormanlarda ateş yakılırsa tespiti halinde cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken sıcaktan bunalan insanlar hava almak ve ailesiyle güzel vakit geçirmek için piknik alanlarına akın ediyor. Yaz aylarında artan orman yangılarına sebep olan etmenlerin başında da bilinçsiz mangal yakımı geliyor. Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, bu konuda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ormanlık alanlarda piknik ve mesirelik alanlarının bulunduğunu dile getiren Değirmenci, “Buraları vatandaşlarımızın yaz aylarında gidip hava alabileceği, nefes alabileceği hem spor hem de piknik aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri şekilde düzenledik. Ancak bizim için problem olan sahalarımız bu alanların dışında piknik için ateş yakılması. Bizim göstermiş olduğumuz 12 piknik alanı ile belediyelere ait alanlarda piknik yapmalarında sorun yok. Fakat piknikten sonra mangallarını söndürmeden bırakıp gitmemelerini rica ediyoruz. Mangalı suyla tamamen soğutup ondan sonra alandan ayrılsınlar. Bizim gösterdiğimiz alanların dışında piknik yapmak için ormanlık alanlara girmesinler. Eğer tespit edilirse buralardaki vatandaşlara kanunda cezaları var. Gerekli işlemlerin ardından mahkemeye sevk ediliyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.