Pınargözü Suyu Özel Sektöre Verildi

Yenişarbademli ilçesindeki tarihi Pınargözü Mağarası’ndaki su kaynağı özel sektör aracılığıyla şişelenip satılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2012 01:39
Pınargözü Suyu Özel Sektöre Verildi

Isparta İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan tesisin inşaatına bahar aylarında başlanacağı öğrenildi. Dedegöl dağının eteğindeki Pınargözü, Türkiye'nin en uzun mağarası olarak biliniyor.

İHALEYE TEK KİŞİ KATILDI
Bölgenin en kaliteli suyuna sahip olduğu belirtilen Pınargözü kaynağının 15 yıllığına, yıllık 55 bin lira kira bedeliyle özel sektöre devredilmesini sağlayan ihale tamamlandı. Isparta İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleyi, tek başına giren Antalyalı işadamı Mehmet Burhan Mert'in kazandı. Yıllık ortalama saniyede 807 litre su rezervine sahip olduğu belirtilen Pınargözü kaynağının, saniyede 5 litrelik kısmının şişeleme tesisine tahsis edildiği belirtildi.

BELEDİYENİN TESİS KURMA OLANAĞI YOK
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Kızıldağ Milli Parkı Uzun Dönem Yönetim Planı kapsamında belediyenin şişeleme tesisi kurabilmesine olanak sağlayan düzenleme yapıldığını ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle bunu gerçekleştirme olanaklarının bulunmadığını söyledi. Bu nedenle özel sektöre tahsis edilen şişeleme tesisinin sit alanı dışında kurulacağının altını çizen Erdem, kaynak suları harcından da belediye bütçesine gelir elde edeceklerini kaydetti. Erdem, tesisin ilçe ekonomisine katkı yapmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

AKDENİZ'DE SU SAVAŞLARI
Öte yandan Akdeniz Bölgesinin su kaynakları üzerindeki tartışmalar ise sürüyor. Karacaören baraj gölünün sularının Antalya'nın içme suyu olarak kullanılmak istenmesi Isparta ve Burdur'luların tepkisine yol açarken, Köprülü Kanyon Milli Parkı'nı besleyen Köprüçay'ın kolları olan Gökçesu ve Karabük kaynaklarının Serik Belediyesine tahsis edilmesi de tepkilere yol açtı.

Yusuf Yavuz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.