Pirelenen Köy İlaçlanıyor

Pirelerin istilasına uğrayan Yalvaç ilçesine bağlı Çeleptaş Köyü, İlçe Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün gönderdiği malzemeyle ilaçlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2011 16:02
Pirelenen Köy İlaçlanıyor

Pirelerin istilasına uğrayan Yalvaç ilçesine bağlı Çeleptaş Köyü, İlçe Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün gönderdiği malzemeyle ilaçlandı.

Celeptaş Köyü Muhtarı Ali Şen,  yaptığı açıklamada, Yalvaç'tan gönderilen üç kilo ilacı, traktörünün ilaçlama tankıyla köyün tüm sokaklarını ilaçladığını, ancak bunun çözüm olamayacağını söyledi.

Pire salgınının gazete ve televizyonlarda haber konusu olması üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin köyde inceleme yaptıklarını anlatan Ali Şen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün köye 3 kilogram haşere ilacı gönderdiğini kaydetti.

İlacı sulandırarak, traktörün "holder" adı verilen ilaçlama tankına koyarak tüm sokakları bizzat ilaçladığını anlatan Ali Şen, şunları söyledi:

"Sokakların ilaçlanması yeterli değil. Köyden baştan aşağı, dip Bucak temizlik yapılmadan pire yok olmaz. Pireyi çoğaltan küçükbaş hayvan gübresidir ve bu bizim köyümüzde oldukça boldur. Kerme dediğimiz kurumuş hayvan gübreleri evlerin altındaki ahırlardan kaldırılmadıkça pireye 3 değil 30 kilo ilaç atsanız yine de kafi gelmez. "

Ali Şen, Yalvaç İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 550 nüfuslu köye, yaz aylarında Avrupa'da çalışan gurbetçilerin geldiğini, pireden en çok gurbetçilerin şikayetçi olduklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.