Pısıdıalı Gençler Eğitimde

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve hibe yardımında bulunulan “Pisidialı Gençler Tarihin Kapısını Aralıyor” adlı projenin ilk adımı atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2012 08:53
Pısıdıalı Gençler Eğitimde

Uluborlu Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliklere Ortaöğretim öğrencileri katıldı.

Yasal temsilci Esra Tütüncü “Projenin asıl amacı siz öğrencilerimize kısa sürede olsa okul dışında eğitim alabileceğiniz bir alan oluşturmak. Bunu da yaşadığımız bölgenin çevresel ve kültürel özelliklerini sizlere anlatarak yapmayı hedefliyoruz. Proje sonunda gerçekleştireceğimiz ağaç dikimi ile de geçmişten geleceğe tatlı bir miras bırakmak adına “Pisidialı Gençler Hatıra” ormanı oluşturacağız bunu yapmaktaki diğer amacımız ise küreselleşen dünyada çevre kirliliğini vurgulamak” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri H. Kübra Önal, Esra Çetak, Ebru Çavuş, Tennur Tetik, Büşra Ateş ve Cihad Mercan tarafından öğrencilere Seramik, Çini, Tezhip, Resim ve Ebru alanında bilgi verildi. Ayrıca Havva Şenkaya tarafından öğrencilere Ebru sanatı uygulamalı olarak gösterildi.

ETKİNLİK ÖĞRENCİLER TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bu sanat dallarının okullarda seçmeli ders olarak verilmesini ya da kursların açılmasını talep eden öğrenciler uygulamalı Ebru etkinliğine yoğun ilgi gösterdiler. Öğrencilerin yapmış olduğu Ebru’lar kendilerine hediye edildi. Proje ekibine cumartesi günlerini bu etkinliklerle geçirdikleri için teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.