Pistte Büyük Şok

100 metrede Usain Bolt’tan sonra en iyi dereceye sahip ABD’li Tyson Gay, eski dünya rekortmeni Asafa Powell ve yine 100 metrede kadınların önemli isimlerinden Jamaikalı Simpson’ın yasaklı madde testleri pozitif çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2013 11:18
Pistte Büyük Şok

Atletizm dünyası dün üst üste gelen haberlerle sarsıldı. Gün içinde önce, 100 metrenin Usain Bolt’tan sonra en hızlı ismi olan, Tyson Gay’in dopingli olduğu bilgisi ortaya çıktı. 9.69’luk dereceyi Johan Blake ile paylaşan Gay’in doping kullandığının duyulmasının ardından bu kez kısa mesafenin bir başka önemli atleti Jamaikalı Asafa Powell ve onunla birlikte vatandaşı Sherone Simpson’da da yasaklı maddeye rastlandı.

Eski 100 metre dünya şampiyonu Tyson Gay yaptığı açıklama ile spor dünyasını sarsan gelişmeyi doğruladı. Gay, Mayıs ayında verdiği numunenin sonuçlarının pozitif çıktığını dile getirdi. B numunesinin henüz açılmadığını aktaran Tyson Gay, Ağustos ayında Moskova’da koşulacak Dünya Şampiyonası’nda yarışamayacağını ifade etti. Sakatlığının ardından pistlere geri dönen ve geçen ayki ulusal müsabakalarda 100 ile 200 metre yarışlarını kazanan 30 yaşındaki sprinter, “Herhangi bir sabotaj hikayem yok. Sadece birilerine güvendim ama hayalkırıklığına uğradım. Bilerek kullandığım hiçbir yasaklı madde yok” dedi.

Jamaikalılar şokta
Kısa mesafe koşularının en önemli atletlerinden Asafa Powell’ın kanında yasaklı maddeye rastlandığının açıklanması da büyük bir şok yaşattı. Önce 9.77 ve ardından 9.74’lük derecelerle 2005 ve 2008 arasında 100 metre dünya rekorunu elinde bulunduran Jamaikalı sprinterin de tıpkı ABD’li atlet gibi Dünya Şampiyonası’nda yer alamayacağı bildirildi. Powell da yasaklı maddeye rastlandığını doğrulayarak bilerek kullanmadığını ifade etti. Jamaikalı kadın atlet Sherone Simpson da diğer dopingli çıkan isim oldu. 28 yaşındaki sprinterin de vatandaşı Powell gibi, ülke şampiyonasında doping yaptığı belirlendi.

ASAFA POWELL
2008 Pekin Olimpiyatları’nda Jamaika takımıyla altın madalya kazandı. Usain Bolt’un rekorunu kırdığı güne kadar, 100 metre dünya rekortmeni olan Powell, 9.72 ile bu mesafede en iyi beşinci zamanın sahibi.

TYSON GAY
Atletizmde kısa mesafenin en önemli isimlerinden bir tanesi olan Tyson Gay, 2007’deki dünya şampiyonasının hem 100 hem de 200 metredeki dünya şampiyonu. 2012 Londra olimpiyatlarında 4x100’de gümüş madalya kazanan ABD takımında koşan Gay, 100 metrede 9.69 ile en iyi ikinci, 200 metrede ise 19.58 ile en iyi beşinci derecelerin sahibi.

SHERONE SIMPSON
2004 Atina Olimpiyatları’nda 4x100’de altın madalya alan Jamaika takımının parçasıydı. 2008 Pekin’de 100 metrede gümüşü boynuna takarken, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da 4x100’de gümüş madalya kazanan Jamaika takımındaydı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.