Piyango Talihlisinin İlk İcraatı...

Yılbaşı büyük ikramiyesinin 4 talihlisinden biri ortaya çıktı. Yeni milyonerin, 25 yaşında bir güvenlik görevlisi olduğu 800 lira maaşla çalıştığı işine veda ettiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 00:52
Piyango Talihlisinin İlk İcraatı...

Milli Piyango'nun 45 milyon liralık büyük ikramiyesinin 4 talihlisinden birinin Mersin'de 800 lira aylıkla özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Şahin Özdemir olduğu ortaya çıkınca, ailesinin yanısıra evlerinin bulunduğu Kazanlı Beldesi halkı da büyük bir sevinç yaşadı.
Aynı beldedeki akaryakıt dolum tesisinde görev yapan Özdemir, eşi ve 3 kardeşi ile birlikte 11 milyon 250 bin liralık ikramiyesini almak için Ankara'ya gitti.

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nden büyük ikramiye İstanbul, İzmir, Adana ve Muğla'da satılan çeyrek bilete isabet etti. Adana'da satılan bileti alan talihlinin Mersin'de özel güvenlik görevlisi evli 1 çocuk babası Şahin Özdemir olduğu ortaya çıktı. Yılbaşının ardından Milli Piyango biletlerini gazeteden kontrol eden Özdemir'in, büyük ikramiyenin ortağı olduğunu öğrendikten sonra sevinçten baygınlık geçirdiği, kendine geldikten sonra güvenli olması için çağırdığı polislerin eşliğinde notere giderek, biletin kendine ait olduğunu tescil ettirdiği anlaşıldı.

KAN DAVASI YÜZÜNDEN MERSİN'E GÖÇ ETTİLER...
Aslen Gaziantepli olan Özdemir ailesi 15 yıl önce kan davası nedeniyle Mersin'e göç edip sonradan merkez Akdeniz İlçesi'ne mahalle olarak bağlanan Kazanlı'ya yerleşti. Baba Ökkeş Özdemir, kiraladıkları tarlalarda çocuklarıyla birlikte sebze meyve yetiştiriciliği yaparken, talihli Şahin Özdemir de bir yıl önce 800 lira aylıkla özel güvenlik görevlisi olarak işe başladı.

Bileti 8 aylık olan kızı Duygu için aldığını söyleyen Şahin Özdemir, ikramiyesini almak için eşi Nevin ve 3 kardeşi ile birlikte Ankara'ya gitti.

"ÇOK YOKSULLUK ÇEKTİK"
Kazanlı Mahallesi'ndeki iki katlı evde oturan 7 çocuk babası 55 yaşındaki Ökkeş Özdemir, ikramiyenin oğlu Şahin Özdemir'e isabet ettiğini doğruladı. Çocuklarını yoksulluk içinde büyüttüğünü belirten Ökkeş Özdemir, "Kan davası nedeniyle 15 yıl önce Gaziantep'ten Mersin'e göç ettik. Sonra aile ile barışıp kan davasını bitirdik ama yaşamımıza Mersin'de devam ettik. Çok sıkıntılar çok zorluklar çektik" dedi.

Oğlu Şahin, gelini Nevin ve diğer 3 oğlunun ikramiyeyi almak için Ankara'ya gittiğini belirten Ökkeş Özdemir, ilk iş olarak tüm çocuklarına ev alacaklarını ardından aile şirketi kurarak parayı değerlendireceklerini anlattı. Anne 51 yaşındaki Senem Özdemir ise, "Allah yüzümüze baktı, çok zor durumdaydık. Artık yoksulluktan kurtulduk, çocuklarımıza birer ev alacağız" diye konuştu.

TİTRİYORDU...
Şahin Özdemir'in çalıştığı Kadoil Şirketi'nin ortaklarından Şerafettin Kadıoğlu, "Şahin, bir yıl önce işe başlamıştı, işine sadık bir arkadaşımız. İkramiye çıkmasına çok mutlu olduk" derken şirketin güvenlik amiri Okan Sever ise şunları söyledi:

"Şirkete geldiğinde çok heyecanlıydı, eli ayağı titriyordu. Büyük ikramiyenin kendisine çıktığını söyledi. Birbirimize sarıldık. 800 lira ücretle çalışıyordu. Şu anda işe gelmiyor parasını almak için Ankara'ya gitti. İşine devam edeceğini sanmıyorum."

MİLLİ PİYANGONUN İZMİR TALİHLİSİ AYDINDA...
MİLYONLARCA insanın hayalini süsleyen Milli Piyango'nun 45 milyon lira tutarındaki Yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin İzmir'de değil, Aydın'da satıldığı ortaya çıktı. Kendi elindeki biletler tükendiği için İzmir'den toplu bilet alıp Aydın'da satan seyyar bayi 52 yaşındaki Muhammet Soymaç, "Daha önce dört büyük ikramiye verdim, ama hiç yılbaşı büyük ikramiyesi vermemiştim" diye konuştu.

Milli Piyango'nun 45 milyon lira tutarındaki yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletlerin İstanbul, İzmir, Adana ve Muğla'da satıldığı açıklandı. İzmir'de bileti satan bayii ile ilgili olarak dün yapılan bütün araştırmalar Aydın'ı işaret etti.

Bu kentteki bir seyyar bayinin İzmir'den bilet aldığının anlaşılması üzerine gözler Aydın'a çevrildi ve bu seyyar bayinin elindeki biletler tükendiği için İzmir'den toplu bilet alan Muhammet Soymaç olduğu anlaşıldı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Tataristan Bugulma Parkı önünde 'İstanbul Biletçisi' adıyla satış yapan Muhammet Soymaç'ın sattığı biletin talihlisi ise henüz ortaya çıkmadı.

Muhammet Soymaç, 23 yıldır Aydın'da seyyar bayii olarak çalıştığını belirtti. Soymaç, "Daha önce 4 kez büyük ikramiye verdim ama hiç yılbaşı büyük ikramiyesini vermemiştim" dedi. Eşi olmadığı zamanlarda tezgaha bakan 51 yaşındaki Nuray Soymaç da "Eşim, kendi biletlerimiz tükendiği için 16 Aralık'ta İzmir'den bilet alıp geldi. Alıp geldiği biletlerden birine de büyük ikramiye çıktı. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"GELİNLERİMİN UĞURU"
Yılbaşı büyük ikramiyesi için 10 bin bilet sattığını söyleyen Muhammet Soymaç, "11 milyon 250 bin liralık ikramiyenin yanı sıra sattığım biletlerden 30 kişiye de teselli ikramiyesi verdik. İki oğlumu bu yıl nişanlamıştım, gelinlerimin şansı oldu bu. İkramiye çıkan kişi öncelikle sağlıklı, huzurlu olsun. Beni de unutmazsa yardım ederse sevinirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum