Piyasayı Olumsuz Etkiler

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek Gurubu (Eğitim, Kültür, Bilgi ve İletişim) dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağı hazırlanmasıyla ilgili toplantı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:11
Piyasayı Olumsuz Etkiler

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya başkanlığında yapılan toplantıda, Meclis Üyeleri Muhammed Şirin ve Fatih Tola ile komite üyeleri hazır bulundu. Dershanelerin kapatılmasının sektöre büyük zararlar vereceğine dikkat çeken meslek grubu üyeleri, kanun taslağının tekrar gözden geçirilmesini istediler.

Konuyla ilgili meslek grubu toplantısının ardından bir açıklama yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, dershanelerin kapatılmasının uygun olmadığını belirterek, ilgili kanun taslağının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, meslek gruplarıyla yapılan komite toplantılarındaki genel görüşün Türk eğitim sisteminin altyapısı böyle bir düzenlemeye hazır olmadığı ve söz konusu düzenlemenin Isparta’daki eğitim sektörünü ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eğitim konusunun çok hassas bir konu olmasından dolayı ülkenin geleceği ile ilgili bir meseleyi daha uzlaşmacı diyalogla çözümlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Mevcut yöntemin sıkıntıları çözmeyeceğini, eğitimde fırsat eşitliğinin öncelikle sağlanması gerektiğini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Dershanaler eğitimde ve öğretimde takviye hizmeti veren okul dışı çalışma, araştırma ve etüt hizmetleri veren kurumlardır. Dershaneleri kapatmak hem memleketimize hem de ekonomimiz için çok ciddi zararlar verir. Öncelikle eğitim sistemine dershanelere gerek kalmayacak düzenlemelerin getirilmesi gerekiyor.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlanırsa o zaman dershaneler bir bir kendiliğinden kapanır. Bugün ülke genelinde 4100 dershane ve bu dershanelerde çalışan 100 bin öğretmen 25 bin personel çalışıyor. Isparta’da ise 27 dershanede 450 öğretmen istihdamı ile 7 bin öğrenci eğitim görmekte ve ilimiz ekonomisine yıllık 30 milyon TL katkı sağlanmaktadır. Bu işin bir diğer boyutu da yan sektörleriyle beraber ülke genelinde 4 milyar dolarlık ekonomisi ve istihdam desteğidir.

Ülkemizin geleceği, güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Isparta için eğitimin birinci öncelik olması gerektiğini vurgulayan Başkan Başdeğirmen "Türkiye’mizin geleceği bekası için eğitim birinci önceliğimiz olmalıdır. Eğitimde gelişmiş toplumlar her türlü sorunlarını aşmışlardır. Fakat ülkemizde eğitime katkı sağlayan, eğitimde ki açığımızı kapatan dershanelere yönelik bu çalışmanın tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

"DERSHANELER NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI İÇİN ÖNDEMLİDİR"
ITSO Başkanı Başdeğirmen, dershanelerin nitelikle insan kaynağı açısından çok önemli kuruluşlar olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Kaliteli eğitim sunan toplumlara bakıldığında bütün sorunları aştığını görebiliriz. Eğitimde geri kalmış ülkelere baktığınızda ekonomik ve sosyal açıdan ne kadar gerilerde olduğunu görmek mümkün. Eğitimde başarılı olamayan toplumlar, gerek terör sorunu, gerekse ekonomik ve diğer sorunları aşma ve toplum sorunlar yumağı ile boğuşur duruma gelir.

Eğitim altyapısını tamamlamadan hazır hale getirmeden dershaneler kapatılırsa Türkiye’yi sırtlayan iş dünyasının bu karardan olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz. Bu kararın, iş dünyası olarak nitelikli insan kaynağı ihtiyacımızın çözümüne de bir katkısı olmaz"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum