PKK Saldırdı: 3 Askerimiz Şehit

Sivil kıyafetli üç asker, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde, yüzleri maskeli iki teröristin silahlı saldırısına uğradı. Askerlerden ikisi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2014 18:30
PKK Saldırdı: 3 Askerimiz Şehit

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli üç askere silahlı saldırıda bulundu.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden ikisinin uzman çavuş, birinin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova'da 3 askerimizin şehit edilmesine ilişkin kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.