PKK'nın Kaçırdığı Şantiye Şefi Isparta'da

24 Haziran’da PKK terör örgütü tarafından Tunceli’de kaçırılan şantiye şefi Abdullah Başyiğit, serbest bırakıldıktan sonra memleketi Isparta’ya döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2013 13:41
PKK'nın Kaçırdığı Şantiye Şefi Isparta'da

24 Haziran’da Tunceli’nin Pülümür'un Kaymaztepe Köyü yakınlarında yapımı devam eden Kocatepe Jandarma Karakolu'nun şantiye şefi olarak görev yapan Abdullah Başyiğit, geçen 25 Haziran'da şantiyeyi basan PKK'lılar tarafından kendi aracı yakılarak kaçırıldı. Başyiğit, 09 Temmuz günü Kırmızıköprü Köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

Olayın ardından Şarkikaraağaç’a dönen Abdullah Başyiğit yaşadıklarını Gazeteci Fatih Demirtaş’a anlattı. 15 gün boyunca PKK tarafından kaçırılan ve kaçırıldığı ilk 5 günü Pkk tarafından darp edilen Abdullah Başyiğit zor günler yaşadığını, 15 gün boyunca tek aklına gelen ailesi olduğunu onlardan başka hiçbir şey düşünmediğini söyledi.
“Buraya Ekmeğimiz İçin Geldik”

“Köyümüzden ekmek parası için kalktık geldik. İnsanların canı tehlikeye atılıyorsa niye çalışalım” dedi.ajans32

Teröristler tarafından kaçırılan Başyiğit serbest bırakıldıktan sonra durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Abdullah Başyiğit, Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek kaçırılması ile ilgili ifade verdikten sonra Pülümür Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.