PKK'nın Kadın Yapılanmasına Darbe

PKK'nın Kadın Yapılanmasına Darbe

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2016 10:58
PKK'nın Kadın Yapılanmasına Darbe

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın kadın yapılanması olduğu iddia edilen Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA) Isparta'da 'Genç Kadın Meclisi' adı altında faaliyette bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Bir süre devam eden araştırmaların ardından düzenlenen operasyonda, Isparta Genç Kadın Meclisi üyesi C.B., D.B.,F.E., N.U. ve M.N.İ. gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada örgütün üst yönetimine gönderildiği değerlendirilen el yazılı notlar, örgütsel faaliyetlere yönelik dokümanlar, örgütsel yayınlar, pankart ve flamalar ile çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

'PKK terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt adına faaliyette bulunmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

5 kadın mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.