PKK'nın Korkulu Rüyası Görev Başında

Profesyoneller mesaiye başladı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2012 09:18
PKK'nın Korkulu Rüyası Görev Başında

 

Isparta Dağ ve Komando Okulu'ndaki eğitimlerini tamamlayan 520 profesyonel asker son 15 yılda en çok şehidin verildiği 5 birliğe gönderildi.

Terörle mücadeleye taze kan geldi. Isparta Dağ ve Komando Okulu'ndaki eğitimlerini tamamlayan 520 sözleşmeli er terörle mücadelenin yoğun olduğu ve son 15 yıl içinde en çok şehidin verildiği Güneydoğu'daki 5 birliğe Hakkâri Dağ Komando Tugayı, Siirt 3'üncü Komando Tugayı, Tunceli 4'üncü Komando Tugayı, Hakkâri Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugayı ve Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı'na gönderildi. Profesyonel askerlere ilk maaşlar 15 Şubat'ta ödenecek. Genç bir kadronun dağda görev yapmasını öngören çalışma kapsamında erlere ilk etapta 1000 TL ödenecek. 1 yılını dolduranlara 1500 TL, 7 yılını doldurana 1750 TL maaş verilecek. 2 yılda bir üst rütbeye yükselerek sırasıyla sözleşmeli onbaşı, sözleşmeli çavuş olacak. 7 yılını tamamlayanlara ortalama 10 bin TL tazminat ödenecek. 19-25 yaş aralığındaki 520 er 10 haftalık eğitimden geçti. Günde ortalama 5 bin kalorilik yemekle beslenen erlere teröristi nasıl etkisiz hale getirecekleri öğretildi. 

EKSİ 20 DERECEDE EĞİTİM 

Kış şartlarında gündüz -6, gece -20 derecede arazi eğitimi yapıldı. Erler güç parkurundan geçiş, araziye intikal, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı savunma ve imha ile sarp kayalara tırmanış ve iniş eğitimleri aldı. PKK pusularına karşı da eğitim alan askerler 29 yaşından sonraysa cezaevlerinin dış güvenliğinden çekilen jandarmanın yerini alacak. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum