Plaket Yerine Araba Maketi Hediye Etti

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, güvenli trafik kenti oluşturma çalışmaları yürüten Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a plaket vermek yerine bir döneme damgasını vuran 1950 model ''Chevy Bel Air'' marka otomobilin maketini hediy

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2011 13:06
Plaket Yerine Araba Maketi Hediye Etti

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, güvenli trafik kenti oluşturma çalışmaları yürüten Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a plaket vermek yerine bir döneme damgasını vuran 1950 model ''Chevy Bel Air'' marka otomobilin maketini hediye etti.

Tural, Emniyet Müdürü Gürkan'ı ziyaret ederek, Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün, ''Güvenli Eğitim Kenti'', ''Güvenli Trafik Kenti'' projelerini yakından takip ettiklerini ve Isparta'da ilklerin yaşanmaya başladığını söyledi.

''Güvenli Trafik Kenti'' projesinin kendileriyle ilgili olduğunu belirten Tural, en büyük temennilerinin Isparta'da güvenli trafik kenti oluşturmak olduğunu kaydetti. Isparta'da 2.5 kişiye bir araç düştüğünü belirten Tural, tüm uyarılara ve kontrollere rağmen trafik kazalarının da arttığını kaydetti. Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün de hem trafik hem de sosyal yapı ile ilgili önemli projelere imza attığını ifade eden Tural, özellikle trafik ile ilgili çalışmaları desteklediklerini dile getirdi.

Bu nedenle Emniyet Müdürü Gürkan'a ''Şoför dostu'' ilan ettiklerini söyleyen Tural, Gürkan'a üzerinde ''Güvenli trafik kenti oluşturma konusundaki samimi çalışmalarınızdan ötürü şükranlarımızı sunarız'' yazılı 1950 model Chevy Bel Air marka otomobilin maketini hediye etti. Plaket yaptırmak yerine kendileriyle özdeşleşen bir hatıra bırakmak istediklerini belirten Tural, ''Farklılık yaratmak istedik ve bir döneme damgasını vuran otomobilin maketini yaptık'' diye konuştu.

Isparta Emniyet Müdürü Gürkan da halka rağmen güvenlik sağlanamayacağını ve yaptıkları her çalışmada halkın da içinde olması yönünde bir çaba harcadıklarını bildirdi. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının doğal afetlerde hayatını kaybedenlerden daha fazla olduğuna işaret eden Gürkan, ortada bir trafik terörü bulunduğunu ve bu terörü yok etmek için içinde bulunan her kurum ve kuruluşun desteğiyle ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini savundu. Isparta'da göreve başladığı günden itibaren ''Güvenli Trafik Kenti'' oluşturma projesinde önemli adımlar atıldığını hatırlatan Gürkan, caddelerde düzenlemeye gidildiğini, öğrencilere trafik bilincinin aşılandığını ifade etti.

Gürkan, halk otobüsleri ve okul servis şoförlerine yönelik de gerçekleştirilecek eğitim çalışmalarına da gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Kendisine hediye edilen otomobilin de orijinal bir düşünce olduğunu savunan Gürkan, kendisinin ''Şoför dostu'' ilan edilmesinden dolayı da mutluluk duyduğunu aktardı. Gürkan, sivil toplum örgütlerinin de desteği ile Isparta'da güvenli trafik kenti oluşturma çalışmasını başarıyla yürüteceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.