Plan ve Projelerle Hareket Ediyoruz

Plan ve Projelerle Hareket Ediyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2015 18:23
Plan ve Projelerle Hareket Ediyoruz

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce altyapıya yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Müdürlük son olarak da Doğancı, Dere ve Işıkkent Mahallelerini kapsayacak olan ve 1800 metre uzunluğuna sahip yağmur suyu bypass hatlarının döşenmesi çalışmalarında son aşamaya geldi.

Doğancı Mahallesi Çayboyu Mevkii’nden başlatılan çalışmalar Hızırbey Mahallesi civarında sürüyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Doğancı Mahallesi’nden başlattıkları yağmur suyu ana bypass hattının Işıkkent’e kadar gideceğini ve boruların çaplarının 120 cm olduğunu vurguladı. Çalışmalar kapsamında ana bypass hatlarının geçtiği caddeleri dikey kesen sokaklarda da altyapı çalışması yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burası şehrimizin üst noktaları. Burada oluşan yağmur suları İstasyon Caddemize kadar gidiyordu. Şehrin daha önce altyapısını bitirdik demiştik, su basmalarını önlemiştik. Şehrin üst noktasında yağıştan oluşan yağmur sularını da mahallinde kesme çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bu sularımız Doğancı Mahallesi’nden Çayboyu’na deşarj edeceğiz. Böylece bu çalışma ile birlikte yağmur suları 8 ayrı ana kanal vasıtasıyla derelere deşarj edilmiş olacak” dedi.

Şu ana kadar 20 km’lik yağmur suyu ana bypass, 200 km’nin üzerinde de dağıtım ızgara hattı yapıldığını hatırlatan Günaydın, 81 il içerisinde altyapısı çözülmüş tek il Isparta demelerine rağmen çalışmalarda en ince ayrıntılara kadar inildiğinden bahsetti. Bu çalışmaların tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Günaydın, “Bu çalışmaları devamlı takip ediyor, plan proje ile hareket ediyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızın Ispartalılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.