Platin Elma Ödül Töreni İçin Hazırlıklar Tamam

Isparta’nın en önemli tarım ürünü olan elmanın tanıtımı için geçen yıl ilki düzenlenen Ulusal Platin Elma Ödüllerinin ikincisi 22 Aralık 2013 tarihinde Isparta Barida Otel’de gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2013 16:22
Platin Elma Ödül Töreni İçin Hazırlıklar Tamam

Dün Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, EGİAD Başkanı Osman Gök, İlçe Ziraat Odası Süleyman Kılıç basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz “Isparta’nın dünyaya açılan tarım ürünü elmanın tanınabilirliğini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Ulusal Platin Elma Ödülleri’nin bu yıl ikincisi 22 Aralık’ta Barida Hotels’de gerçekleştirilecek.

Elma Isparta'nın tanıtımına değer katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Ulusal Elma Platin Ödülleri’nin bu yıl ikincisi 22 Aralık Pazar günü saat 19.00’da Barida Hotels’de başlayacak törenle sahiplerini bulacak. Vatan Şaşmaz ve Belma Belen’in sunuculuğunu yapacağı ödül töreni saat 21.00’dan itibaren de TGRT televizyonundan canlı olarak yayınlanacak.

DİĞER İLLERDEN KATILIM OLACAK
Törenle ilgili bilgi veren Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Platin Elma Ödülleri’ni Tarım Bakanlığı’nın da desteklediğini belirterek, törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli başta olmak üzere birçok ilden davetlinin katılacağını bildirdi.

ELMA MENÜ SUNULACAK
16 kategoride ödül vereceklerini açıklayan Yılmaz, Türkiye’de elma sektöründeki en iyi örneklere ödül veriyoruz. 16 kategoride Yemekli olarak gerçekleştirilecek ödül töreninde ilk olarak elma yemeklerinden oluşan elma menüsü davetlilere sunulacak. Buradaki amacımız elmanın yemek olarak da kullanabileceğini göstermek. Ayrıca elmanın bu alanda da bir yatırım aracı olacağını göstermek istiyoruz ” dedi.

ÇETİN MEYDAN; “ ISPARTA’DA BİR İLK OLACAK”
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu, elma yemekleri menüsü oluşturdu. Çalışma hakkında bilgi veren Eğirdir MYO Müdür Yrd. Okt. Çetin Meydan, menünün Isparta’nın fuarlardaki tanıtım değerlerinden biri olacağına vurgu yaptı. Oluşturulan menü, 22 Aralık 2013 tarihinde Barida otel’de gerçekleştirilecek “II. Platin Elma Ödülleri Töreni”nin gala yemeğinde servis edilecek ve otelin spesiyalleri arasında yer alacak. Menüde, kremalı elma çorbası, elmalı lumpia böreği, ekşili elma salatası, elmalı hünkar beğendi ve elmalı profetirol bulunuyor.

ELMA ŞEHİRLERİNİ KAYNAŞTIRMAK İSTİYORUZ
Öte yandan elmacılıkta öne çıkan illerin birbirleriyle ilişkilerini bu tören çerçevesinde daha da pekiştirmek istediklerini dile getiren Kaymakamlık bünyesinde Platin Elma Derneği’nin kurulduğunu bildirdi. Dernek Başkanlığını İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut’un yaptığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, “Bu ödül töreninin bundan sonra dernek bünyesinde devam ettirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEF ELMA OSCAR’I
Türkiye’de sanat ve diğer alanlarda birçok ödül töreni verildiğini hatırlatan Yılmaz, ilerleyen yıllarda Platin Elma’yı genişleterek, Elma Oscar’ı düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi. Geçen yıl 10 ayrı kategoride verilen Platin elma ödüllerinin bu yıl 16 ayrı kategoride verileceği duyuruldu.

Haber Foto: Emrah ÇELİK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.