Platini Başbakan'la Bir Araya Geldi

UEFA Başkanı Platini Ankara'ya gelişinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 17:49
Platini Başbakan'la Bir Araya Geldi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel François Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Türkiye'ye gelen UEFA Başkanı Platini'yi Esenboğa Havaalanı'nda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik karşıladı. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'ne giden heyet, burada Başbakan ile bir araya geldi.

GÖZALTINA ALINABİLİR
Bu arada UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayeti nedeniyle savcılığa ifade vereceği iddia edildi. Emekli Başsavcı Reşat Petek ise "Platini'ye tebligat gitmiş ve dönüş alınamamışsa havaalanında gözaltına alınabilir" yorumunda bulundu.

İstanbul'da 22 Mart Perşembe günü düzenlenecek UEFA Kongresi öncesi kriz yaratacak bir gelişmenin kapıda beklediği iddiası, gündeme bomba gibi düştü. Takvim gazetesinin haberine göre UEFA Başkanı Michel Platini, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine savcılığa ifade verecek.

Yıldırım'ın suç duyurusu ise Platini'nin 6 Eylül'de yaptığı açıklamalara dayanıyor. Platini, o dönem, "Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat, Türk futbolu için iyi günlerin olmadığı kesin. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'yi almadığımızı herkes soruşturma bittiği zaman görecek. Bana değil, bahsedilen kötü işleri yapanlara kızın! Şikeyi ben mi yaptım!" şeklinde açıklama yapmıştı.

UEFA'nın 36. Olağan Kongresi 22 Mart Perşembe günü İstanbul'da yapılacak. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki organizasyonun ardından Platini konuşma yapacak. Genel Sekreter Gianni Infantino da Türkiye'ye gelecek. Platini, kongre öncesi Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından İstanbul'a geçecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.