Platini'den Flaş Açıklama! Trabzonspor...

UEFA Başkanı Michel Platini'den Türk futboluyla ilgili flaş bir açıklama daha geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2014 13:21
Platini'den Flaş Açıklama! Trabzonspor...

UEFA'nın bugün Kazakistan'da düzenlenen kongresinde Başkan Platini ve Genel Sekreter Infantino, Trabzonspor'a şampiyonluk kupasının verilmesi konusunda UEFA'nın herhangi bir müdahalesi olmayacağını resmen açıkladı.

UEFA Başkanı Michel Platini, dün yaptığı basın toplantısında tıpkı Genel Sekreter Gianni Infantino gibi Fenerbahçe'yle ilgili şike sürecinin sona erdiğini, dosyanın kapandığını ve TFF'nin Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etmesi ile ilgili kararının da TFF'yi ilgilendirdiğini, bunun kendilerinin sorunu olmadığını açıkladı.

Bugünkü basın toplantısında da Infantino'nun bir gün önceki açıklaması ile ilgili ne düşündüğü sorulan Platini, "Burada sözü Gianni'ye bırakıyorum. Biliyorumki yine aynı yanıtı verecek" karışılığını verdi.
Platini'nin bu açıklaması üzerine sözü alan Infantino, bir gün önce yaptığı açıklamayı aynen tekrarlayıp, "Biz Fenerbahçe'ye iki yıl, Beşiktaş'a da bir yıl ceza verdik. Dosyanın tüm aşamaları tamamlanmıştır. Bundan sonrası kişilerle ilgili kısımdır. Orada da CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz. Ona göre bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

PLATINI: "BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"
Bunun üzerine yeniden Platini'ye şike süreciyle ilgili "UEFA ile Türk yargısı Fenerbahçe'ye ceza verdi. TFF ise vermiyor. Şampiyonluk kupasını Trabzon'a göndermiyor. Bu konuda TFF'ye bir baskı yapacak mısınız?" sorusu yönetildi.

Platini bu soruya, "Biz kendi sorumluluk alanlarımızdan sorumluyuz. Gerisi ulusal federasyonlara kalmıştır. TFF'nin veya başkanının ne yapacağını gidin onlara sorun. Biz karışmayız. UEFA olarak biz üzerimize düşeni yaptık." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.