Polis Amca Harçlık Dağıttı

Halkla bütünleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Isparta Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi Otogar Camiinde çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2012 10:41
Polis Amca Harçlık Dağıttı

Polis memurları çocukları sokaklarda tanımadıkları kişilerin sözlerine inanmamaları konusunda da uyarıyor Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Bayram harçlığı'' projesi kapsamında çocuklara harçlık dağıtarak, sokaklarda tanımadıkları kişilerin sözlerine inanmamaları yönünde uyarıda bulunuyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Terminal Camisi'nde çocuklara, içinde bilgilendirici broşür, para ve çikolata bulunan hediye paketleri dağıttı.

Polis memurları, çocuklara tanımadıkları kişilerle konuşmamaları, şüphelendikleri durumlarda polise ulaşmaları, evde tanımadıkları kişilere kapı açmamaları, dışarı çıkarken üzerlerinde değerli eşya ve fazla para bulundurmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Ekipler, çocuklara özellikle satışı yasak olan çatapat, maytap gibi patlayıcı maddeleri kullanmamaları, aksi halde kalıcı zarar görebilecekleri uyarısında da bulundu. Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda başlatılan ''Bayram Harçlığı'' projesini bu yıl da devam ettiğini söyledi. Özellikle tatil ve bayramlarda çocuk kaçırma olaylarının arttığına işaret eden Gürkan, bu olayların yaşanmaması için çocukları bilgilendirdiklerini vurguladı. Çocuklara kişisel güvenliklerini nasıl sağlayabileceklerini anlatmaya çalıştıklarına değinen Gürkan, bunu yaparken çocuklara bayram harçlığı dağıtmayı da ihmal etmediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.