Polis Anne Babaları Uyarıyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri vatandaşlara broşür dağıtılarak, çocuklarının sağlıklı ve güven içinde büyümesi için dikkatli davranmaları konusunda telkinde bulunuyor.

Yayınlanma:
Polis Anne Babaları Uyarıyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri vatandaşlara broşür dağıtılarak, çocuklarının sağlıklı ve güven içinde büyümesi için dikkatli davranmaları konusunda telkinde bulunuyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri vatandaşlara dağıttığı 'Çocuk Güvenliği' konulu broşürlerle, çocukların güven içinde büyümeleri için dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulunuyor.

Isparta polisinin dağıttığı broşürlerde, “Çocuklara evde yalnız kaldığında, tanımadığı kişilere kapıyı açmamaları gerektiğini söyleyiniz. Çocuklarınıza; yabancı kişilere ev adresi, telefon numarası, anne babaya ait bilgiler gibi kişisel bilgilerinizi vermemelerini öğütleyin. Çocuklarınız dışarı çıktığında üzerinde para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat edin. Çocuklarınız evden ayrıldığında nerede kiminle birlikte olduklarını size her seferinde söylemelerini öğütleyiniz. Tanımadıkları şahıslarla herhangi bir yere gitmemelerini, onlardan hediye ve yiyecek ikramı kabul etmemelerini öğütleyiniz. Tanımadıkları şahısların araçlarına asla binmemelerini söyleyiniz. Kendilerini rahatsız eden yabancıları, en yakın güvenlik görevlilerine ve sizlere en kısa zamanda haber vermelerini isteyiniz. Çocuklarınızın oyun alanlarında eğlenirken bile onları mutlaka kontrol altında bulundurunuz. Çocuklarınız okula yaya gidiyorsa, bilinen işlek caddelerden grup halinde gidip gelmeye dikkat etmelerini, tenha yollar, parklar, inşaatlar ve terk edilmiş binalardan uzak durmalarını tembih ediniz” cümleleri yer alıyor.

ŞİDDET İÇEREN DİZİLERİ İZLETMEYİN
Isparta polisinin çocukların şiddet içerikli filmlerden uzak tutulması uyarısında da bulunduğu broşürlerde, anne ve babaların çocuklarının girdiği internet sitelerini takip etmelerini, şiddet içerikli film ve dizileri izlemelerine izin verilmemesi gerektiği ifade edilirken, anne ve babaların çocuklarının arkadaşları ve ailelerini de tanımalarının önemli olduğu anlatılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.