Polis 'Dur' Dedi O Kaçtı Ama...

Isparta’da trafik polisinin ‘Dur’ ihtarına riayet etmeyen bir aracı takibe alan emniyet güçleri, Burdur ekiplerinin de dahil olduğu kovalamacada kaçan modifiyeli aracı, Isparta – Afyonkarahisar Karayolu üzerinde yakaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2014 09:56
Polis 'Dur' Dedi O Kaçtı Ama...

Ednilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz gece meydana geldi. İddiaya göre, Dere Mahallesi’nde seyir halinde kontrol yapan trafik ekipleri O.Y. yönetimindeki 32 FY 544 plakalı aracı modifiyeli olduğu gerekçesiyle durdurmak istedi.

Trafik ekiplerinin ‘Dur’ ikazlarına uymayan içersinde 2 şahsın bulunduğu kırmızı renkli araç, Dere Mahallesi’nden Işıkkent istikametine kaçmaya devam etti. Buradaki Asayiş ekiplerinin de ikazlarına riayet etmeyenO.Y. idaresindeki otomobil, buradan sırasıyla Hızırbey Mahallesi – Gölcük Yoluve Yakaören Köyü’nü takiben kaçmaya devam etti. Peşinde bulunan polis ekiplerinin ihtarlarına uymayan ve hızla kaçmaya devam eden araç için, Burdur polisine de bilgi verildi.

Söz konusu araç daha sonra Burdur Dağ Yolu üzerinden Burdur istikametine kaçmaya devam etti. Burdur polis ekiplerinin de şehir girişinde durduramadığı araç bu kez Afyonkarahisar Karayolu üzerine doğruyöneldi. Burdur ve Isparta polisinin birlikte takibi sürdürdüğü kovalamaca, Isparta – Burdur sınırında polisin aracı sıkıştırarak yakalamasıyla son buldu.

Emniyet güçleri, durdurdukları araç içersinde sürücü O.Y. ile aynı araçta yolcu olarak bulunan R.B.’yi etkisiz hale getirdi. Devletin mahkeme kararıyla el koyduğu ve mahkemenin müzayede kararı verdiği bahse konu araç, modifiyeli ve yakalamalı olduğu gerekçesiyle çekici ile Isparta’daki yedi emin otoparkına çekildi.

Araçta bulunan 2 şahıs da Isparta Polisi tarafından il merkezine getirilerek, burada gözaltına alındı. O.Y. isimli Sürücüye modifiye araç kullanmak – polisin durikazına uymamak – tehlikeli araç kullanmak – trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek – polise görev yaptırmamak için direnme konularından işlem yapılırken,sürücünün ehliyetine de el konulduğu belirtildi. Polis ekipleri daha sonra sürücü ve yanında bulunan yolcuyu, işlem yaptıktan sonra adli mercilere sevk etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum