Polis Haftası

Hasan Özbek Yaz; Polis Haftası

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2015 13:34
Polis Haftası

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 170’nci yılını kutluyoruz. Polis, halkın dilinde ve gönlünde sıcak bir sığınaktır. Her sıkıntıda, kişi Cumhurbaşkanını, Başbakanı ve Valiyi aramaz öncelikle polisi arar.

Kolluk görevini yapan polis, sevecen olmalıdır. Kişisel kin ve husumetini mesleğine karıştırmamalıdır. İçimizden çıkan insanların oluşturduğu bu kuruma, bizler her zaman sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız.

Çünkü; gün gelir onlar korkusuz kahramanlarımız olurlar. Toplum ve bizler için her tehlikeyi göğüsleyen ve bizleri koruyan bu insanlar, yaşam güvencelerimizdir. Polis ailesinin bir ferdi olarak yaşamımı devam ettirdiğim bu mesleğin sorunlarını yakından biliyorum. Hep özveriyle topluma hizmet eden bu insanların, ne yazık ki yaşam koşulları istenilen düzeye çıkarılamamıştır. Tehlikelerle dolu görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan bu insanların özlük ve çalışma koşulları gereği gibi iyileştirilmemiştir.

Türkiye’de yapılan anketler sonunda yaşanabilir 3 ilden biri olan Isparta’da asayiş düzenlidir. Vatandaş devletinin yetkililerine her hususta yardımcı olmaktadır.

Başta Vali Vahdettin Özkan, Emniyet İl Müdürü Halil Altan ve İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert Isparta’nın asayiş konusunu özveri ve titizlikle sürdürmektedirler.

Isparta ili dışarıdan komşu iller gibi fazla göç alan bir il değildir. Cumhuriyet kuruluşunda da düşmanı iline sokmamıştır. 1,5 asırdan fazla bu vatan için canlarını feda eden, şehit ve polis gazilerini sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.

İçimizden çıkan bu kuruma daha nice yıllara kavuşması dileğiyle…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.