POLİS HAFTASI

POLİS HAFTASI

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2016 10:33
POLİS HAFTASI

Tüm canlılar daha çok yaşamak, daha çok dünyada bir şeyler yaparak hayatlarını idame ettirmek isterler. Bu canlıların vazgeçilmez iç güdüleridir.

Bugün polis teşkilatının 171'nci yılını kutluyoruz. Polis dün olduğu gibi, bugün de tüm canlıların mal ve canlarını koruyan eski adıyla kolluk kuvvetleridir.

Kolluk (polis) en yumuşağından tutunda, en sert olan iktidarların eli koludur.

Polis deyince; evi, barkı, çocukları, eşi, ağabeysi, bacısı olanlardır. İktidarların başı sıkışınca polisin düğmesine basarlar. Her kirli işlerin, olayların önlenmesi için polisi karşılarında görürler.

Polis ile yüzyüze gelen olayların pek çoğu ya hırsızlık, ya ahlak düşmanı, ya cinayet, ya uyuşturucu düşkünü ya da terördür.

Bu ne demek; bir toplumun polisi demek onun mal ve can güvenliğini sağlayan demektir. Vatandaşın ilk göz ağrısı polistir. Çocuk, mahallede oynarken herhangi bir haksızlığa uğradığını sandığı anda, seni polis babama söylerim diye polis çocuğunu olduğunu gururla övünerek söyler (benim gibi).

Toplumun bir parçası olan emniyet kuvvetlerine daima vatandaş olarak destek vermek ve onların güvenliğini paylaşmak lazımdır.

Bugün canlarını vatan uğruna feda ederek şehit olan emniyet kuvvetlerimizin, emekli emniyet mensuplarımızın maddi durumları günün şartlarına göre yeterli değildir.

Isparta il olarak 2015 TÜİK verileri göre Türkiye'de yaşanabilir iller arasında birinci sırada olmasının başta emniyet Müdürü Halil Altan ve ekibinin büyük katkıları vardır.

Bazılarının hoşuna gitmese de bu kurum 171 yaşına ulaşmıştır. Polis hepimize gereklidir, gerekli olmasa 171 yaşına kadar dimdik ayakta durabilir mi?

Şehit olan emniyet mensupları ve gazileri saygıyla anarken,
NİCE YILLAR DİLEĞİYLE...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum