Polis Kask Dağıttı

Atabey'de Emniyet Amirliği, motosiklet sürücülerine kask takma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 'Kaskını tak hayatını kurtar' isimli proje geliştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2013 13:24
Polis Kask Dağıttı

Proje dahilinde ilçede motosiklet sürücüsü 30 kişiye bedava kask dağıtıldı. Kaymakamlık desteğiyle alınan kaskların dağıtımı için tören düzenlendi. 62 sürücünün kask almak için başvuruda bulunduğu ilçede kask almaya hak kazananlar tek tek kurayla belirlendi.

İlçe Emniyet Amiri Ayhan Çiçek, ilçede motosiklet kullanımının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Yaptığımız gözlemlerde kask kullanımının düşük düzeyde olduğunu tespit ettik. İlçemizde motosiklet ve motosiklet kullanan vatandaşlara kask kullanımı alışkanlığı kazandırmak ve örnek olmak amacıyla 30 kask dağıtıyoruz.

Ülkemizde motosikletlerin karıştığı kazalar küçümsenmeyecek oranlarda. Ülke genelinde sorumluluk bölgesinde 2013 Ağustos ayı sonuyla 23 bin 459 motosiklet veya motorlu bisiklet trafik kazasına karışmış durumdadır. Bu kazalar ölüm ve yaralanmayla sonuçlanmıştır. İlçemizde son beş yılda 22 motosiklet kazası meydana gelmiş 24 vatandaş yaralanmıştır.

Motosikletin en önemli donanımı kasktır. Yapılan araştırmalarda ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarında kask kullanılmadığı ortaya çıkmıştır. Daha güvenli yolculuk için kask kullanılması gerekmektedir. Bundan sonraki dönemlerde ilçemizde motosiklet kullanıcılarının denetimleri artırılarak devam edecektir. Başta kask olmak üzere kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlem yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.